Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ - ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Κάπου έγινε ενα λάθος στις ανακοινώσεις των νέων Δήμων. Ο νέος Δήμος θα λέγεται μεν Δήμος Πάργας αλλά η έδρα του θα είναι το Καναλάκι.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Καλλικράτης - Δήμος Πάργας

Ανακοινώθηκε η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το νέο χωροταξικό χάρτη της χώρας.
Στο Νομό Πρέβεζας δεν υπάρχουν σοβαρές εκπλήξεις. Όπως αναμένοντας συστήνονται τρεις Δήμοι. Ο Δήμος Λούρου εντάσσεται τελικά στον Δήμο Πρέβεζας (‘έπαιζε’ μέχρι πριν λίγες ημέρες αν θα συνενωνόταν με τη Φιλιππιάδα ή τον Δήμο Πρέβεζας), ενώ τα.. όργανα αναμένεται να ανάψουν στην ευρύτερη περιοχή του Καναλακίου, καθώς ο Δήμος Φαναρίου, αν και μεγαλύτερος πληθυσμιακά δεν διατήρησε ούτε το όνομα ούτε την έδρα. Εντάσσεται στον Δήμο Πάργας με πρωτεύουσα την Πάργα.Ο τρίτος δήμος που δημιουργείται θα έχει την ονομασία Δήμος Ζηρού και θα περιλαμβάνει τον Δήμο Φιλιππιάδας (θα είναι η έδρα του) τον Δήμο Ανωγείων, τον Δήμο Θεσπρωτικού και την Κοινότητα Κρανέας.

Πηγή: Hpeiros.gr
http://www.ipiros.gr/portal2/index.php?option=com_content&view=article&id=7207:2010-04-28-18-50-40&catid=76:kentriki-selida&Itemid=724

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΛΑΙΑΣ



Το θεατρικό εργαστήρι Πάργας «Η Αυλαία» , στο τέταρτο έτος λειτουργίας του, παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Βίβα Ασπασία» σε σκηνοθεσία της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη. Παίζουν, με σειρά εμφάνισης, οι Χάρις Σπυρίδη, Σπύρος Πιτσαρός, Ζωή Μπάτσιου, Γρηγόρης Γεωργίου, Μόνικα Κορμπάλα, Λάμπρος Νούσης, Κώστας Πιτσαρός, Έλλη Βέκιου, Γιάννης Τάσσης και Kelvin West. Λένε τα κάλαντα οι μικρές Ζαχαρούλα Σωτηρίου και Μάγδα και Άρτεμις Πιτσαρού. Γκεστ-σταρ στο ρόλο του παλιατζή ο Γιάννης Νήρας.

Το «Βίβα Ασπασία», είναι μια «κατοχική» κωμωδία. Η δράση του τοποθετείται το 1943, μετά τη «συμφωνία Μπαντόλιο», όπου οι Ιταλοί βρέθηκαν από σύμμαχοι των Γερμανών να πολεμούν στο πλευρό των συμμάχων. Τα κωμικά, τραγελαφικά αλλά και δραματικά στοιχεία είναι αλλεπάλληλα, δημιουργώντας απρόσμενες μεταστροφές και καταστάσεις. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «δραματική κωμωδία» εξηγώντας πως είναι «ένα ελληνικό έργο βασισμένο στην πιο καταδιωγμένη και βουβή περίοδο της ζωντανής ιστορίας μας, την Κατοχή. Κι η περίοδος αυτή είναι πολύ σεβαστή για να την αγγίξεις με μεγάλα λόγια. Έτσι οδηγήθηκα στον κλαυσίγελο».

Προγραμματισμένες παραστάσεις: 18 , 23 , 24 , 26 και 30 Απριλίου. 2 , 7 , 8 και 9 Μαΐου. Ώρα έναρξης 20.30. Τιμή εισιτηρίου 10 ,00 Ευρώ , παιδικό 5 ,00 Ευρώ.

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 69 45 33 20 49

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΑΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ...



Το

θεατρικό εργαστήρι Πάργας "Η ΑΥΛΑΙΑ''

παρουσιάζει φέτος το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη

"Βίβα Ασπασία".

Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 17 Απριλίου 2010

στις 20.30

στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας.

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ;

Μια πρόταση για ένα περίπατο στη φύση τώρα που άνοιξε ο καιρός.

Σε απόσταση 3 περίπου χιλ. από την Πάργα συναντάμε την Ανθούσα. Χτισμένη στους ανατολικούς πρόποδες του λόφου με το κάστρο και μέσα στους αχανείς ελαιώνες και τη βλάστηση, το όμορφο χωριό είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο από τι φαίνεται αρχικά. […]

Από τη μικρή αλλά όμορφη κεντρική πλατεία με τα καφενεία και τα ταβερνάκια βγαίνουμε με κατεύθυνση δυτική απ’ το χωριό . Καθώς διασχίζουμε τον υπέροχο ελαιώνα , από μικρά ανοίγματα δεσπόζει το Κάστρο πάνω απ’ τα κεφάλια μας , καθώς και το δυτικό τμήμα της Πάργας. Στα 0,8 χιλ. από την πλατεία συναντάμε πινακίδα που μας κατευθύνει δεξιά για τις παραλίες «Σπαρτίλα» , «Πλακερό» και «Αγ. Σώστη». Συνεχίζουμε με καλό χωματόδρομο, που σε κάποια κατηφορικά σημεία είναι στρωμένο με τσιμέντο. […] Στα 1,2 χιλ. μια κακοτράχαλη χάραξη οδηγεί με λίγων λεπτών πεζοπορία στην ακτή Σπαρτίλα . Συνεχίζουμε και στα 1,8 χιλ. φτάνουμε στο τέρμα του δρόμου , πάνω από το ξωκλήσι και την ακτή του Αγ. Σωστη. Ο κολπίσκος είναι μικρός με ελάχιστα κομμάτια αμμουδιάς ανάμεσα στα βράχια . Τα νερά όμως είναι πεντακάθαρα και η τοποθεσία απόκρυφη, σωστό ερημητήριο. Εξίσου απόκρυφο είναι και το ξωκλήσι του Αγ. Σώστη. Είναι χτισμένο στη σχισμή δυο πελώριων συμπαγών βράχων που συγκλίνουν με τρόπο συγκλονιστικό πολλά μέτρα παραπάνω. Το εκκλησάκι είναι πολύ μικρό και όλος ο ΝΑ του τοίχος αποτελείται από τον βράχο . […] Μια εκπληκτική λεπτομέρεια που κινεί την προσοχή μας είναι ο ωραίος σταλακτιτικός διάκοσμος […] που έχει δημιουργηθεί μετά από σταγονορροή αιώνων στην επιφάνια των βράχων.

Μια άχαρη τσιμεντένια σκάλα οδηγεί στην βραχώδη ακτή κάτω απ’ το εκκλησάκι . Η τελευταία εικόνα που παίρνουμε μαζί μας είναι ο φοβερός βράχος στα δυτικά, που καταλήγει κατακόρυφα στη θάλασσα , γνωστός από τις παραδόσεις της Πάργας με την ονομασία «Φραγκοπήδημα».

Απόσπασμα άρθρου του Θ.Δ. Μπασγιουράκη από το περιοδικό "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ" Τεύκος 39


Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  • Υπογράφτηκε πριν λίγες εβδομάδες η εγκατάσταση του πρώτου αιολικού πάρκου στο Δήμο Φαναρίου του Νομού Πρέβεζας, μια επένδυση συνολικού κόστους 23 εκ. ευρώ. Επίσης, η δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στους δήμους Πρέβεζας, Φιλιππιάδας, Λούρου και Φαναρίου./www.vdella.com//newsdesk_info.php?newsPath=१३३
  • ΣΧΟΛΙΟ Γιατί όχι στην Πάργα? Η περιοχή είναι επίσης ηλιόλουστη και απαιτούνται μεγάλες ποσότητες από ενέργεια στις τουριστικές επιχειρήσεις।Η μεταφορά ενέργειας δεν είναι και το πιο συμφέρον .Θα ήταν προσφορότερο ο Δήμος Πάργας μέσω κοινοτικών επιδοτήσεων να εγκαταστήσει στην περιοχή φωτοβολταικο πάρκο ,αποκτώντας εκτός των άλλων και ένα μόνιμο έσοδο.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

«Καλλικράτης»

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το σχέδιο «Καλλικράτης»
Στηρίζει την πρόταση για συνένωση με το Δήμο Πάργας.

http://www.vdella.com//newsdesk_info.php?newsdesk_id=537&osCsid=8q5060ojmdqvfk6hiierm9gu64