Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Παραγωγική ανασυγκρότηση από τα κάτω


Όταν είναι γνωστό στους πάντες (Οικονομολόγους, Αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς), που ζουν  την πραγματικότητα στις τοπικές κοινωνίες (στις κοινότητες που έγιναν δήμοι με τα τερατουργήματα των  αυτοδιοικητικών νόμων με τις ονομασίες «Καποδίστριας» και « Καλλικράτης»), γιατί άραγε δεν κάνουν κάτι, δεν ξεκινούν κάτι για να σταματήσουν  την φθίνουσα πορεία του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της χώρας μας, που άρχισε από το 1990, με την εμφάνιση και εφαρμογή σιγά - σιγά της παγκοσμιοποίησης; Είναι απορίας άξιον, να μη μπορούμε ούτε τα απλά πράγματα να κάνουμε.

Όλες οι εξουσίες (κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτικά κόμματα και φορείς) έχουν υποταχθεί πλήρως στην υπερεξουσία των αόρατων αγορών και των τραπεζών. Σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, αυτό που συνέχεια γίνεται, είναι η απλή διαχείριση της εξουσίας προς όφελος πάντα, και δη από το 2010 και μετά, των ολίγων, των πλουσίων. Η περίφημη μεσαία τάξη της χώρας μας, φτωχοποιήθηκε και αυτή. Γιατί δεν ανατρέχουμε στην ιστορία μας, στο παρελθόν, το δικό μας αλλά και άλλων χωρών, να διδαχτούμε και να μάθουμε ή να θυμηθούμε οι παλαιότεροι, για το πώς και με τι είδους παραγωγή και προϊόντα επιβίωσαν οι παππούδες και πατεράδες μας;

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αναβάλεται η αποψινή παράσταση της ΘΕΑΤΟ στην Πάργα

Αναβάλεται η αποψινή παράσταση στην Πάργα λόγω προβλήματος υγείας μέλους της ΘΕΑΤΟ . Ενα μεγάλο συγνώμη για την αναστάτωση αλλά ήταν αδύνατη η πραγματοποίησή της.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η "ΘΕΑΤΟ" στην ΠΑΡΓΑ με την κωμωδία : "το Διαμάντι & το Κήτος" του Λ. Τσίπη


Η "Αυλαία" Πάργας φιλοξενεί την "ΘΕ.Α.ΤΟ" Παραμυθιάς

"Το διαμάντι & το Κήτος ή Ολόκληρος ο Μπόστ σε 1 ώρα"
....Μια κωμωδία για τις σχέσεις , την αγάπη , το ψεμα , το χρήμα 
...την ζωή μας τελικά. 
Το θεατρικό εργαστήρι "Αυλαία" της Πάργας 
φιλοξενεί την ΘΕΑΤΟ Παραμυθιάς. 
Ελάτε να περάσουμε μια όμορφη θεατρική βραδιά !!!

Παρασκευή 20 Μαϊου στις 21,15
στο Πνευματικό Κέντρο Πάργας


Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση των κατοίκων της Αμμουδιάς: Αγνόησε και απαξίωσε η παράταξη της πλειοψηφίας 2000 υπογραφές δημοτών από τις δημοτικές ενότητες Πάργας και Φαναρίου


Ανακοίνωση των κατοίκων της Αμμουδιάς: Σε 2 μέρες συλλέχθηκαν περίπου 2000 υπογραφές δημοτών από τις δημοτικές ενότητες Πάργας και Φαναρίου τις οποίες αγνόησε και απαξίωσε η παράταξη της πλειοψηφίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 9/5/2016 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΌ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
Χθες Δευτέρα 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στο δήμο Πάργας με θέμα την χωροθέτηση του βιολογικού Καναλακίου αλλά και τον αποδέκτη αυτού.
Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει το δημαρχείο καθώς είναι ένα θέμα στο οποίο αντιδρούν σύσσωμοι οι πολίτες του Δήμου Πάργας. Απόδειξη αυτού συνιστά το γεγονός ότι μέσα σε 2 μέρες συλλέχθηκαν περίπου 2000 υπογραφές δημοτών από τις δημοτικές ενότητες Πάργας και Φαναρίου τις οποίες αγνόησε και απαξίωσε η παράταξη της πλειοψηφίας.
Οι βασικές θέσεις ήταν ότι δε θέλουμε αποδέκτης να είναι ο Αχέροντας και η προστατευόμενη περιοχή και να γίνει αποδέκτης η θάλασσα.
Αρχικά κατέβαλαν προσπάθειες εκφοβισμού με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του δημαρχείου.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ξέρετε ότι η μέλισσα. . .


Μια μέλισσα θα συλλέξει κατά τη διάρκεια της ζωής της 0.5 έως 1 gr μέλι. Δηλαδή για την παραγωγή ενός κιλού μελιού θα εργαστούν 1000 έως 2000 μέλισσες.

Χρειάζονται περίπου 4-5 κιλά νέκταρ για να παραχθεί 1 κιλό μέλι!

Για κάθε 1 γρ. νέκταρ η μέλισσα θα εργαστεί 3 μέρες!

Περίπου... 8 κιλά μέλι θα καταναλώσουν οι μέλισσες για να παράξουν 1 κιλό κερί!

Η ακτίνα πτήσης για ανεύρεση τροφής φτάνει τα 3-4 χλμ. Μπορεί να φτάσει και τα 8 χλμ σε περιόδους έλλειψης!

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016