Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Λαγάνα, η ιστορία και μια συνταγή

Υλικά

  • Αλεύρι 4 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Καλαμποκάλευρο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαγιά νωπή 50 γρ.
  • Νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό
  • Σουσάμι
  • Ελαιοόλαδο

Οδηγίες

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, ενώνουμε το αλεύρι,το καλαμποκάλευρο, την ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε την μαγιά, τα 2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνει μια ζύμη,που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 30 λεπτά.

Μετά από τα 30 λεπτά κόβουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη.Με τον πλάστη ανοίγουμε μακρόστενα τα δύο κομμάτια ζύμης πασπαλίζοντας με αλεύρι. Βάζουμε και τις δύο ζύμες που ανοίξαμε σε λαδωμένο ταψί και με τα δάκτυλα μας τις ανοίγουμε περισσότερο. Ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τις αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ανάλογα τον φούρνο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου