Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Όχι στον αγωγό και στην καταστολή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΑΥ.ΡΙ.Ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ"

Καταγγέλλουμε την επέμβαση των ΜΑΤ και των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στους πολίτες της Πέρδικας, που προσπαθούν να εμποδίσουν την υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου και κάθε προκαταρκτική ενέργεια ενός έργου καταστροφικού για τον τουριστικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής. Είναι το πρώτο απτό δείγμα αυταρχισμού στην Ήπειρο από την κυβέρνηση Παπαδήμου και οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τί ακριβώς σημαίνουν οι συντηρητικές συναινέσεις.

Τη στιγμή που ο ανορθολογισμός του συγκεκριμένου έργου σε σύγκριση με άλλες εναλλακτικές επιλογές αναδεικνύεται πλέον από τις εκτιμήσεις πολλών πλευρών, η ΔΕΠΑ και τα παπαγαλάκια της επιμένουν στο ψέμα ότι «φροντίζουν» για την παροχή φυσικού αερίου στην Ήπειρο, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας προβλέπει τράνζιτ διέλευση των ποσοτήτων του φυσικού αερίου και όχι χρήση του για τις ανάγκες της Ηπείρου. Συνένοχη είναι ασφαλώς και η Περιφερειακή Αρχή του κ. Καχριμάνη, ο οποίος, ενώ δεν παύει να συμμετέχει σε συσκέψεις και να διαφημίζει τα ανύπαρκτα πλεονεκτήματα του αγωγού, δεν έφερε ούτε μια φορά στη διάρκεια ολόκληρου χρόνου το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο (ΑΥ.ΡΙ.Ο.) για την Ήπειρο» απαιτεί την άμεση συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου, στηρίζει την αρνητική απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας και συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων της Πέρδικας, της Πάργας και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου