Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΣΟΚ: Σάρκα και οστά παίρνει ο εφιάλτης της απαγόρευσης των λαχανόκηπων!

dees-food-safety-bill1

Πληθαίνουν τα κρούσματα ανθρώπων που χρεώνονται με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα επειδή συνεχίζουν να διατηρούν λαχανόκηπους που έχουν στις αυλές των σπιτιών τους!

Μπορεί να μοιάζει αστείο κάτι τέτοιο, όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι λίγοι οι δήμοι οι οποίοι με τη βοήθεια των τοπικών αστυνομικών αρχών εισβάλλουν σε σπίτια και υποχρεώνουν τους ιδιοκτήτες τους να «ξηλώσουν» τους λαχανόκηπους που έχουν αφού κάτι τέτοιο... απαγορεύεται! Και βέβαια οι δήμοι δεν θα ενεργούσαν τις απίστευτες αυτές... προγραφές αν δεν υπήρχαν ανάλογοι νόμοι του αμερικανικού κράτους!

Όλα ξεκινούν από τον νόμο S510 του 2011, με τον οποίο η δυνατότητα ανεξάρτητης αγροτικής παραγωγής από αυτόνομους καλλιεργητές αρχίζει πλέον να αμφισβητείται ευθέως.

Η προσπάθεια συγκεντροποίησης της αγροτικής παραγωγής σε λίγες συγκεκριμένες εταιρίες, απειλεί ευθέως την ελευθερία στην γεωργική καλλιέργεια, όχι μόνο στις Η.Π.Α. αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος S510 για τον τρόπο παραγωγής και διανομής των παραγόμενων προϊόντων, είναι τόσες πολλές, ώστε είναι θεωρητικά αδύνατον να καλυφθούν από έναν μικρό ανεξάρτητο καλλιεργητή.

Με κύρια αιτιολογία την «ασφάλεια» της γεωργικής παραγωγής, τα κέντρα αποφάσεων, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία ελέγχονται ή/και επηρεάζονται άμεσα από τις πανίσχυρες εταιρίες του χώρου, έχουν ως άμεσο στόχο την επιβολή χρησιμοποίησης συγκεκριμένων ποικιλιών, ως επί το πλείστον μεταλλαγμένων, συγκεκριμένων ζιζανιοκτόνων και αυξητικών αντιβιοτικών, συγκεκριμένων βέβαια εταιριών.

Μπορεί βέβαια πολλοί να πείτε ότι κάτι τέτοιο μοιάζει να είναι πολύ μακριάαπό την Ευρώπη και την Ελλάδα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάρα πολλές απαγορεύσεις που κάποτε μας έμοιαζαν έως και γελοίες, πέρασαν τον Ατλαντικό και χτύπησαν και τη δική πόρτα.
Σημειώνεται ότι το notioanatolika.gr είχε αναφερθεί και πάλι στο σοβαρότατο αυτό θέμα που είναι δυνατό να οδηγήσει – σε βάθος χρόνου – πολλούς πολίτες στην απόλυτη εξαθλίωση αφού δεν θα μπορούν να τρέφονται στοιχειωδώς έστω από τα μποστάνια που διατηρούν στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου