Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η απαξίωση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ προς την Επιτροπή
Θέμα: Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η απαξίωση του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα από το κουαρτέτο και την κυβέρνηση;
Όπως υποστηρίζει το κουαρτέτο, οι διαρθρωτικές αλλαγές και η δημοσιονομική προσαρμογή που επιδιώκονται με τα μνημόνια στην Ελλάδα έχουν στόχο να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα, διαθέτοντας φυσικά πλεονεκτήματα, μπορούσε να συμβάλει σε αυτό το στόχο. Το κουαρτέτο όμως και επιβάλλει και εγκρίνει πολιτικές και μέτρα που λειτουργούν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, καθιστώντας την ελληνική γεωργία μη ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα κράτη μέλη και οδηγώντας την σε συρρίκνωση.


Οι έλληνες αγρότες θα είναι οι μοναδικοί στην Ευρώπη των «28», που δεν θα έχουν φτηνό αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα, θα φορολογούνται για τις επιδοτήσεις με 20% το 2016 και 23% το 2017 και θα προκαταβάλουν φόρο 100%. Αντίθετα στη Γαλλία οι έμμεσες εθνικές ενισχύσεις με τη μορφή ακόμη και εξαγωγικών επιδοτήσεων υπερβαίνουν το 50% του αγροτικού εισοδήματος, στη Γερμανία το 60% και στις σκανδιναβικές χώρες το 80%.



Επιπλέον ο αποκλεισμός των ελλήνων αγροτών από την τραπεζική πίστη, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ και η ανεπαρκής χρηματοδοτική στήριξη των αγροτικών επιχειρήσεων, προοιωνίζονται διάλυση της υπαίθρου.


Ερωτάται η Επιτροπή:


Πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν προς όφελος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής οικονομίας;


Ως μέλος του κουαρτέτου, υπέρ ποίων συμφερόντων επιτρέπει την εφαρμογή μέτρων που πλήττουν την κοινοτική αλληλεγγύη και διαστρεβλώνουν τον υγιή ανταγωνισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου