Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Καθαρισμός των τειχών του Ενετικού Κάστρου


(1)
H πρώτη επιχείρηση καθαρισμού των τειχών του Ενετικού Κάστρου από την Ελληνική ‘Ενωση Έρευνας και Διάσωσης Ιωαννίνων στέφθηκε με επιτυχία. Τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Η εκτίμηση και τα ευχαριστήρια προς αυτή την εθελοντική ομάδα εκφράστηκαν με διάφορους τρόπους σε διάφορα μέσα. Κρίνουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη ομάδα πρέπει να βοηθηθεί και οικονομικά για να συνεχίσει τη σημαντική εθελοντικ...ή της δράση. 
Καλούμε λοιπόν προαιρετικά όποιον θέλει να καταθέσει όποιο ποσό επιθυμεί στον παρακάτω λογαριασμό piraeus bank 5097-024137-556 IBAN GR0501720970005097024137556 και το BIC της τράπεζας είναι το PIRBGRAA(χρειάζεται για τα εμβάσματα από τράπεζες του εξωτερικού). στο όνομα ΦΩΤΗΣ ΚΑΦΕΤΣΗΣ (πρόεδρος ένωσης) στην Τράπεζα Πειραιώς.
 
Κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντική τη βοήθεια προς τη συγκεκριμένη ομάδα η οποία στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε ίδιους πόρους και τιμά στο ακέραιο τον εθελοντικό της χαρακτήρα .Σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε καμία αξίωση ή απαίτηση από τη συγκεκριμένη ομάδα. Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν όσους συμμετείχαν σ’αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια και ας μην ξεχνάμε ότι δεν έγινε σε διάστημα δεκαετιών έγινε μέσα σε δύο Κυριακές από τη συγκεκριμένη ομάδα και τους υποστηρικτές της.
 (2)
Έγινε μια πάρα πολύ όμορφη συνεργασία με αποτέλεσμα μοναδικό για τον τόπο,το κάστρο που ανήκει σε όλο τον κόσμο και σε κανέναν μόνο.Η Παργινή συσπείρωση αλλά και η βοήθεια φίλων εκτός Πάργας βοήθησε και έχουμε αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.Αναρριχητές,παιδιά με τους γονείς τους,μεγάλοι,μικροί ,βάρκες και ταχύπλοα, υπάλληλοι του δήμου(όχι ο ίδιος!!) έδωσαν αυτό το πανέμορφο αποτέλεσμα.Η ομάδα λοιπόν υπερισχύει την μονάδος!! Αντί λοιπόν να γίνονται παρεξηγήσεις στο μικρό αυτό Γαλατικό χωριό με τους λίγους κατοίκους που τσακώνονται μεταξύ τους ,αλλά πολεμάνε και τους Ρωμαίους μονοιασμένοι (εμείς είχαμε τα ξερόχορτα και τα σκουπίδια) ας κλείσει η ιστορία με το ειρηνικό φαγητό γύρω από την φωτιά του χωριού!!
(Από τον Γ.Γεραλέχη στην ομάδα "Η άλλη Πάργα" http://www.facebook.com/#!/groups/248999637953/ )
Συγχαρητήρια στο Ναυτικό Όμιλο, στους Παργινίστας, στην Ελληνική ‘Ενωση Έρευνας και Διάσωσης Ιωαννίνων και σε όσους εθελοντές συμβάλλανε στη προσπάθεια!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου