Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τουριστική κίνηση "δύο ταχυτήτων" στους προορισμούς της Ηπείρου για τις εορτές του Πάσχα


Τουριστική κίνηση "δύο ταχυτήτων" καταγράφεται στους προορισμούς της Ηπείρου για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Στα μεν χωριά του Ζαγορίου, η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων καταλυμάτων δεν ξεπερνά το 25-30% και οι διανυκτερεύσεις δεν υπερβαίνουν τις 3-4, στη δε Πάργα πολλά ξενοδοχεία έχουν ανοίξει με μεγάλη πληρότητα και μια γενικότερη αισιοδοξία για την κίνηση της τουριστικής περιόδου.
Ο δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου, μιλώντας στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτηρίζει "στάσιμη" την κατάσταση και δεν κρύβει τον προβληματισμό του καθώς η ζήτηση, όπως λέει, είναι πολύ μικρή παρά τις προσπάθειες τόσο των ξενοδόχων, όσο και του γραφείου τουρισμού του Δήμου. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός, όπως τονίζει, ότι οι τιμές "δεν είναι απλά καλές, είναι πολύ χαμηλότερες από την περασμένη χρονιά, με το δίκλινο σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να προσφέρεται στην τιμή των 25 ευρώ ανά διανυκτέρευση".
 
Στο Ζαγόρι υπάρχουν περισσότερα από 280 ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και βίλες, ενώ εάν προστεθούν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες, στην περιοχή υπάρχουν συνολικά 437 τουριστικές επιχειρήσεις. Πάντως, υπάρχει η ελπίδα ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, μετά το Σαββατοκύριακο, και να γίνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
 
Στην Πάργα, τα "μηνύματα" είναι θετικά και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχει αύξηση των αφίξεων από το εξωτερικό σε ποσοστό 10- 15%, σε σχέση με πέρυσι. Μικρή μείωση καταγράφεται στις κρατήσεις από μεμονωμένους Έλληνες επισκέπτες, σε αντίθεση με τις οργανωμένες εκδρομές από τα τουριστικά γραφεία, για τις οποίες έχει γίνει σημαντικός αριθμός κρατήσεων.Οι τιμές για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στα ξενοδοχεία της Πάργας χαρακτηρίζονται "οικονομικές" και καλύπτουν όλα τα "βαλάντια".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου