Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πολιτικές αναταραχές λόγω των οικοπέδων



Πολιτική θύελλα προκαλεί στο Δήμο Πάργας η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης των οικοπέδων που κατέληξαν σε χέρια ιδιωτών στον πρώην δήμο Φαναρίου.

Δύο πρώην δήμαρχοι της περιοχής, που διατέλεσαν από το 2002 μέχρι το 2010, είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, καθώς όπως φαίνεται δεν φρόντισαν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου.

Περισσότερα από εβδομήντα οικόπεδα –εκτάσεις, κατέληξαν μέσω δικαστηρίων στα χέρια ιδιωτών. Οι ιδιώτες πρώτα καταπατούσαν και μετά διεκδικούσαν μέσω της δικαιοσύνης. Ο Δήμος συνήθως δεν παρίστατο στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να κερδίζουν τις υποθέσεις. Αυτό που φημολογείται έντονα είναι ότι μεταξύ των ιδιοκτητών που προέκυψαν από τη διαδικασία αυτή, περιλαμβάνεται και πολιτικό πρόσωπο της Πρέβεζας, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης που ακολουθεί τη δικαστική εξέλιξη.

Ο σημερινός δήμαρχος Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος δηλώνει αποφασισμένος να μην αφήσει την υπόθεση αυτή να κλείσει αλλά να διεκδικήσει με κάθε πρόσφορο μέσο την επαναφορά των εκτάσεων αυτών στο Δήμο.

Απομένει να φανεί στην πράξη αν το θέμα θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας, το αμέσως επόμενο διάστημα και ποια απόφαση θα λάβει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου