Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

  Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο παίρνουμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Δημοτικής Κίνησης και:

ΚΑΛΟΥΜΕ
 Όλους τους πολίτες σε ανοιχτή συζήτηση σ’ ένα μεγάλο συμπαραταγμένο  κίνημα δημοκρατίας και αντίστασης. Απέναντι στην ιδιοτέλεια και τους  παραγοντισμούς. Το ταξίδι στη κόλαση μπορεί να σταματήσει  μόνο όταν,   πέσει η Κυβέρνηση, καταργηθεί το Μνημόνιο και διαγραφεί μεγάλο μέρος του χρέους.
ü Καλούμε  κάθε Δημότη, ανεξάρτητα από την πολιτικό χώρο που προέρχεται ή ανήκουν, σε συζήτηση για τη δημιουργία Δημοτικής Κίνησης που η ίδια θα αναδείξει από τα κάτω τις ανάγκες, τους ανθρώπους και τις πολιτικές που αρμόζουν στο τόπο μας. 
ü Να φτιάξουμε πρώτα την παράταξη και μετά από συλλογικές διαδικασίες να επιλέξουμε τον επικεφαλής και τους υποψηφίους που θα μας εκπροσωπήσουν.
ü Σήμερα το ερώτημα είναι όχι πόσο Αριστερός είναι ο Δήμος. Το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει Δήμος και Δημοτική Αρχή ή δεν θα υπάρξει και απλά γίνει ένας ακόμη Φορομπηχτικός Μηχανισμός.
 Δεν διεκδικούμε να διαχειριστούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποχείριο της Κεντρικής Κυβέρνησης και των εντολών της Ε. Ε. Αλλά τη ριζική ανατροπή όλου του νομοθετικού πλαισίου και των πολιτικών στο χώρο της Τ. Α.
 Ήρθε η ώρα το παλιό να τελειώσει και το νέο να γεννηθεί.             
  Φίλες και φίλοι  
  Η Ζωή μας στην ύπαιθρο υποβαθμίζεται  και την οδηγούν  στον αφανισμό.Οι απλοί πολίτες του Δήμου μας στις καθημερινές τους συζητήσεις διαβλέπουν τον κίνδυνο της  ερήμωσης του τόπου μας.
     Συμβαίνουν αλλαγές που χειροτερεύουν τη ζωή μας και νιώθουμε πια πως ο τόπος μας βαδίζει προς κατάσταση που δεν έχει προϋπάρξει και που κανένας δεν μπορούσε ίσως να φανταστεί  λίγο καιρό πριν.
    Κλείσιμο Σχολείων, Νηπιαγωγείων, Παιδικών Σταθμών, Δ.Ο.Υ., Ειρηνοδικείου Πάργας, ίσως ένα από τα δύο Κέντρα Υγείας, κατάρρευση Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμού και ποιος ξέρει τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον.
   Βασικές κοινωνικές υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται, όπως η καθαριότητα, το νερό, η αποχέτευση, εκποίηση του δημόσιου πλούτου, ΔΕΗ κ.λ.π.   
     Αποστερούν από τους πολίτες την άμεση εξυπηρέτηση από δημόσιες υπηρεσίες. Αποψιλώνουν  την αγορά από μεγάλη μερίδα καταστημάτων και επαγγελματιών, αναζωπυρώνουν  την ανεργία και δημιουργούν  προβλήματα στην εμπορική και αγροτική ζωή του τόπου.
Φίλες και φίλοι
     Δεν θα αντιτάξουμε ειδυλλιακές εικόνες ή ανούσιους εξωραϊσμούς.
     Στις σημερινές διαφορετικές συνθήκες η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι η απόλυτη προϋπόθεση για να είναι αξιόπιστη οποιαδήποτε πρόταση της Δημοτικής Κίνησης.
     Για μας άμεση ανάγκη είναι να σταματήσει η καταστροφή και να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.
     Προτεραιότητα της κίνησής μας είναι η προστασία και αξιοποίηση των δημόσιων χώρων προς όφελος της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας  και όχι των οικονομικών συμφερόντων.
    Η ανασυγκρότηση του  πρωτογενή τομέα και η ανόρθωση της υπαίθρου σε όφελος των κοινωνικών αναγκών.
  Λέμε όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
    Οραματιζόμαστε ένα Δήμο μοχλό ανάπτυξης με κριτήριο τις κοινωνικές  ανάγκες. Σας θέλουμε μαζί μας για να βρούμε όσα μας ενώνουν και να   διαμορφώσουμε μαζί ένα Δήμο στο οποίο αξίζει να ζει και να δημιουργεί.
Η συζήτηση και η ίδρυση της δημοτικής κίνησης θα γίνει την:
Παρασκευή, 3 Γενάρη και ώρα  07.00 μ. μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο  Καναλάκι.
Το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της Δημοτικής Κίνησης υπογράφουν:
Μάρκου Μαρία, Σιάρμπα Αγγελική, Τζάκος Ευάγγελος, Αναστασίου Θωμάς, Γεωργίου  Σπύρος, Γιαννούλη Θεοδώρα, Κιτσώνης Μιχαήλ, Μάρκου Αναστάσιος, Τζάκος  Γιάννης, Τζιμούλης Σωτήρης, Τσάτσης Σπύρος, Τσουμπούλης Σωτήρης, Μπόχτης Σπύρος, Πάνου Αναστάσιος, Τσάνος Πέτρος, Αναστασίου Βασίλειος,  Κωτσαντής Γιάννης, Ντόστας Σπύρος, Τόλης Παναγιώτης, Παναγιώτου Βαγγέλης, Σάββας Νίκος  Μαυροματίδης Ηλίας, Τζιμούλης Βασίλης, Πιτσαρός Βαγγέλης, Σώτος Δημήτρης, Βέργας Χρήστος, Νάκας Αναστάσιος, Κατσούκης Βασίλης, Τζίμας Γιώργιος, Κολιοφώτης Χρήστος, Νικολάου Ανδρέας, Χαχούλη Παναγιώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου