Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

«Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2014 - Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν»

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM),στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία,καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης,την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών". Για τον εορτασμό του έτους 2014,το ICOM επέλεξε το θέμα "Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν".

Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών,γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν,προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.


Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων,σας ενημερώνει ότι στα δυο μουσεία αρμοδιότητάς της,το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας,θα υλοποιηθούν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου,αντίστοιχα,εκδηλώσεις με ελεύθερη για το κοινό είσοδο. Συγκεκριμένα:

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Τo Σάββατο,17 Μαΐου,στις 20:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της φωτογραφικής περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Ξεχασμένες όψεις της Πρέβεζας», με υλικό προερχόμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρέβεζα». Η έκθεση θα  φιλοξενηθεί για ένα μήνα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης. Την έκθεση θα προλογίσει η κα Βικτωρία Παπαγεωργίου γραμματέας του Συλλόγου.

«Νικόπολη – Πρέβεζα: λέξεις, εικόνες και ιστορίες»

Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει θεματική περιήγηση στην Αίθουσα Α΄ του Μουσείου, από τις αρχαιολόγους της ΛΓ΄ ΕΠΚΑ Αθηνά Κωνσταντάκη και Πολυξένη Μπάρκα. Θα παρουσιασθούν επιλεγμένα εκθέματα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την περιοδική έκθεση και αφηγούνται τη δική τους ιστορία.
Πληροφορίες: κ.κ. Αθηνά Κωνσταντάκη και Πολυξένη Μπάρκα,τηλ. 26820-89890

Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας 

Την Κυριακή 18 Μαΐου,ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων από τις 12.00 έως τις 14.00,θα πραγματοποιηθεί περιήγηση με ψηφιακά μέσα στη μόνιμη έκθεση του μουσείου.
Το Αρχαιολογικό μουσείο Άρτας,αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες πληροφόρησης,προσκαλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν το μουσείο μέσα από τη χρήση των ψηφιακών υπολογιστών παλάμης (PDA),που διαθέτει. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να εξοικειωθεί και χρησιμοποιήσει,με καθοδήγηση αρχαιολόγου,τα εν λόγω πολυμέσα και να γνωρίσει -μέσα από ένα ψηφιακό περιβάλλον πλέον- τα σημαντικότερα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου,αλλά και την ιστορία της Αμβρακίας,της αρχαίας πόλης που ανακαλύπτεται συνεχώς κάτω από τη σύγχρονη Άρτα.
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση.
Πληροφορίες - τηλεφωνικά ραντεβού: κ. Μαρία Νιάρου,τηλ. 26810-71700/21191
Η Προϊσταμένη της Εφορείας, Χριστίνα Μερκούρη - αρχαιολόγος

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου