Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Επιτέλους η αυλή καθαρίστηκε

Από τη σελίδα : Καλώς ήρθατε στο Γυμνάσιο Πάργας | Τα νέα του σχολείου μας…

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Δ/ντή του σχολείου μας το Σάββατο 21/09/13. Πηγαίνοντας στο σχολείο ( ναι πηγαίνουμε και τα Σαββατοκύριακα όταν χρειάζεται να διεκπεραιωθούν διοικητικές ή άλλης φύσης εργασίες) είδε την Αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου και τον κ. Θωμά Ράπτη να καθαρίζουν στο σχολείο τα χόρτα με τσουγκράνες και χορτοκοπτικά.

Ενθουσιασμένος θυμήθηκα την τόσο διδακτική προηγούμενη ανάρτησή μας  “Χτίζετε γέφυρες ή φράχτες; “.

Ηταν λοιπόν τόσο απλό. Εξαιρετική εθελοντική δουλειά. Την επαινούμε! Βέβαια, προηγήθηκαν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο με φωτογραφίες που έδειχναν την απαράδεκτη κατάσταση της σχολικής αυλής. (Πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια που δεν καθάρισε ο Δήμος τις αυλές του σχολείου μας πριν την έναρξη των μαθημάτων). Προηγήθηκε  η ανάρτηση πάλι στο διαδίκτυο φωτογραφιών που έδειχναν τις φιλότιμες προσπάθειες της καθαρίστριας του Γυμνασίου να δοθεί λύση.


Προηγήθηκε η πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και μαθητών για τον καθορισμό της αυλής την Κυριακή 22/09/13. Πάλι καλά. Την πρόλαβαν. Μπράβο. Είναι και αυτό μια αρχή.

Ενα καλόπιστο σχόλιο όμως που αβίαστα έρχεται στο μυαλό μου και στα χείλη του καθενός είναι το εξής : Έργο της αυτοδιοίκησης είναι να προλαβαίνει και όχι να θεραπεύει με γιουρούσια ή ενέργειες που, εν τέλει, μπορούν να θεωρηθούν και ευτελής λαϊκισμός. Άλλωστε πολλές φορές η αργοπορία μπορεί να στοιχήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τραυματισμός της μαθήτριας του Λυκείου στον Αγιασμό στις 11/09/13, επειδή ο Δήμος δεν προνόησε να αποκαταστήσει τη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης παρά τις συνεχείς και διαρκείς ενοχλήσεις. (Η συντήρηση σχολείου ανήκει αποκλειστικά στο Δήμο και στην Δημοτική Σχολική Επιτροπή).

Μπορεί ο καθένας να βαυκαλίζεται ότι είναι ο εξυπνότερος Έλληνας. Δικαίωμα του.
Η  “Διοίκηση” όμως για να είναι αποτελεσματική, χρήσιμη και επωφελής για τους πολίτες
ΠΡΕΠΕΙ
- να βλέπει και να προβλέπει
- να αφουγκράζεται και να ακούει
-να ενδιαφέρεται πραγματικά ( και όχι να αντιδρά μετά από πιέσεις της κοινής γνώμης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης)
- να είναι ειλικρινής και ανθρώπινη.

Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε μια φωτογραφία για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται στο σχολείο με τις ξαφνικές νεροποντές από τα νερά που κατεβαίνουν στην αυλή του σχολείου από το Δημόσιο δρόμο.
nera
Το πρόβλημα υπάρχει 6 χρόνια τώρα. Το έχουμε επισημάνει, αλλά αδιαφορούν ή αδρανούν. Ας ελπίσουμε να τους αφυπνίσει η φωτογραφία της μαθήτριας μας που και αυτή έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου