Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Εχθρός είναι Ένας και είναι κοινός. Ο εχθρός είναι οι τράπεζες και όσοι συντηρούν την υπάρχουσα πραγματικότητα της ανομίας, της απαιδείας και της ξεφτίλας.

Προπαγάνδα_2


Ανέκαθεν, ο κάθε εξυπνάκιας αναζητούσε κι από μια "ατάκα" για να νιώθει πως "κάτι είπε". Έτσι ξεκίνησε και η περιβόητη ανοησία περί "Επαναστατών του fb", η "Επαναστατών του Φραπέ". Το fb και ο φραπές, δεν σε εμποδίζουν από το να βγείς στον δρόμο, να διαδηλώσεις, να αγωνιστείς, να μιλήσεις ή με την συμπεριφορά σου σε πληθώρα περιπτώσεων να "κάνεις την διαφορά". Το ερώτημα που τίθεται είναι άλλο. Να αγωνιστείς. Αλλά με ποιόν, γιατί, σε τι πλαίσια και με τι σκοπό ή στόχο; Σίγουρα δεν έχει πάψει όλη η χώρα να κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο, να διαδηλώνει, να ψηφίζει ή να "αντιδρά" με όποιον τρόπο θεωρεί γονιμότερο, είτε εντός πλαισίων ιδεολογικών και πολιτικών, είτε εντός πλαισίων απολίτικης στάσης και πράξεων (που συνήθως δεν γίνονται ποτέ γνωστές γιατί δεν "πουλάνε"). Θέλετε να πάρουμε τα καλάσνικωφ για να αλλάξουμε τι; Εδώ τουλάχιστον το 1/3 της χώρας δεν δέχεται το αυτονόητο. Πως άμεσα, πρέπει να δικαστούν οι περισσότεροι πρωθυπουργοί από το '74 ως σήμερα, ανώτατοι δικαστικοί, ανώτατοι στρατιωτικοί, διευθυντές σε ΔΕΚΟ, κομματόσκυλα κ.α πολλοί. Και δυστυχώς πάρα πολλοί. Όταν δεν απαιτούμε το πρώτο και κύριο συστατικό στοιχείο, την απόλυτη κάθαρση εντός πλαισίων Δικαίου και ψυχραιμίας, πως περιμένουμε να μην εκτραχυνθεί η βία, η ανομία και όλα τα ήδη υπαρκτά φαινόμενα σε συνδυασμό με ανεργία και φτώχεια; Ως κάτοικοι, είμαστε είτε παρτάκιδες, είτε βολεμένοι, είτε λαμόγια, είτε ιδεολογικά αντίπαλοι (άρα τεχνηέντως διχασμένοι). Τι μπορεί να γίνει για να αλλάξει αυτό; Αν πρώτα δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, σε κάθε πλαίσιο της έως σήμερα εγκληματικής κακοδιαχείρισης, απολύτως τίποτα. Δυστυχώς. Μια μαζική διαδήλωση του 1-2 εκατομμυρίων ανθρώπων έξω από τον Άρειο Πάγο ή έξω από τα σπίτια Δικαστικών λειτουργών, σε συνδυασμό με στοχευμένη πίεση και αίτημα κάθαρσης όλης της δημόσιας ζωής της χώρας, θα έλυνε τα χέρια ακόμα και του πιο διεφθαρμένου Δικαστικού.

Κανένας δικαστικός δεν θα έλεγε όχι στην οργή και την απαίτηση του κόσμου κι ας είναι μπλεγμένος κι αυτός σε σκάνδαλα (το πολύ πολύ να αυτοκτονούσε π.χ λόγω τύψεων, που θα προκαλούσε η πίεση του κόσμου). Επίσης, θα μπορούσαμε να αποσύρουμε τα χρήματά μας από τις τράπεζες και να γκρεμίσουμε όλα τους τα σχέδια με μια απλή κίνηση. Δεν το κάνουμε. Γιατί; Γιατί μας λείπει η ενότητα και η συμφωνία σε μια κοινή βάση γνώσης και αποδοχής του τι και ποιός φταίει. Κι αυτό, μόνο τυχαίο δεν είναι. Δεν μπορεί να είναι, με βάση την κοινή λογική που κάθε έλλογο ον κατέχει. Τα πράγματα και οι λύσεις συνήθως είναι απλές. Κλέψανε, κακοδιαχειρίστηκαν, λεηλάτησαν μια ολόκληρη χώρα κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι ακόμα κυβερνάνε, είτε πολιτικοί, είτε επιχειρηματίες, είτε δημοσιογράφους και καναλάρχες, είτε τσιράκια, κολλητοί, συγγενείς, φίλοι κ.α., σε όλων των ειδών τις δημόσιες θέσεις και τα αξιώματα. Εάν δεν υπάρξει κάθαρση από αυτούς, τους πάντα πρόθυμους να υπηρετήσουν την κάθε Siemens και τον κάθε "μεγάλο", πως θα προχωρήσει η χώρα; Και τι θα επιλέξουν αυτοί; Εμάς ή τα τομάρια τους; Δεν υπάρχει χώρος για ιδεολογικές αντιπαλότητες, πόσο μάλλον για εμφυλίους. Ο Εχθρός είναι Ένας και είναι κοινός.

Ο εχθρός είναι οι τράπεζες και όσοι συντηρούν την υπάρχουσα πραγματικότητα της ανομίας, της απαιδείας και της ξεφτίλας. Αλλά προκειμένου να ζήσουν αυτοί, να μην υπάρξει κανένας άλλος εχθρός για το αιώνια καταραμένο πόπολο; Μην τυχόν και ελευθερωθεί κανάς άνθρωπος από αυτή την "πολιτισμένη" μορφή κόσμου... αλίμονο.

Δεν πεινάει λιγότερο ή διαφορετικά ένας "Αριστερός", με έναν "Δεξιό". Ούτε έχει διαφορετικές ανάγκες ένας κομμουνιστής, με έναν Εθνικοσοσιαλιστή. Δεν αγαπάει "αλλιώς" ένας πλούσιος, με έναν φτωχό. Δεν αναπνέει άλλο αέρα ένας μετανάστης, με έναν ντόπιο. Θα πρέπει - κάποτε - να γίνει κατανοητό, πως οι περισσότεροι διαχωρισμοί, τουλάχιστον σε ιδεολογικό επίπεδο στην εποχή μας, είναι τεχνητοί και κάποτε απλά δεν υπήρχαν. Πάντα θα υπάρχουν "αίτια" να διαφωνούν οι άνθρωποι και τα κράτη. Όχι όμως για τόσο αστείους λόγους. Γιατί "λογικά" αν το δεις, είναι αστείοι και επικίνδυνα ηλίθιοι λόγοι.

Η εγωπάθεια, η ακραία όψη της ιδιοτέλειας και η αίσθηση ότι ο καθένας μας είναι εξυπνότερος του διπλανού, ή η "σιγουριά" πως η ιδεολογία μας είναι καλύτερη όλων των άλλων, μας έχει καταντήσει σε αυτά τα χάλια. Πλάνες, πλάνες, πλάνες και το μόνο που κρατάει σε συνοχή τα πάντα, είναι ο καταναλωτισμός και οι εφήμερες απολαύσεις. Αφαίρεσε το χρήμα και δες την σύγχρονη κοινωνία πόσο και σε τι εχει εξελιχθεί.



Το να δίνεται η ευκαιρία στον Βενιζέλο και σε όλη την συμμορία της μεταπολίτευσης να παριστάνουν τους "Δημοκράτες", τους προστάτες του κράτους δικαίου και της ομαλότητας, είναι εξωφρενικό. "Μα αυτοί δεν μαχαίρωσαν, ούτε σκότωσαν". Καταλήστεψαν όμως και έμμεσα ευθύνονται για ακόμη χειρότερα. Η Μαφία στην Ιταλία είναι οργάνωση εξωκοινοβουλευτική. Η Μαφία στην Ελλάδα είναι τα κόμματα εξουσίας. Ας μην λέμε τα αυτονόητα όλη την ώρα σε αυτή την χώρα. Κουράζει.
"Φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες".

Και μετά τις κρεμάλες τα καλάσνικωφ. Και μετά τα καλάσνικωφ οι αποκλεισμοί πόλεων και το αντάρτικο. Μόνο που αυτά, θέλουν λεφτά. Α! Λεφτά έχουν μόνο οι τραπεζίτες. Πάρε δάνεια ή "δωρεά" για να σκοτώνεις και να καταστρέφεις (Πολιτισμός). Και μετά θα χρωστάς. Βέβαια και η αντίπαλη παράταξη θα το χρειάζεται το "πακετάκι" της για να εξοπλιστεί ανάλογα. Άντε έτσι πολεμάς τον εχθρό; Bingo!... Και τα κολεγιόπαιδα από το Παρίσι και την New York θα "θλίβονται" αυτοεξόριστα στην ξενιτιά, τρώγοντας χαβιάρι. Και μετά θα 'ρθουν να μας δώσουν τα "φώτα", του πολιτισμού και της "Ευνομίας" - ξανά. Λες να 'χει ξαναγίνει αυτό; Γιατί κάτι μου θυμίζει...

Ποιός είχε όφελος από τους 2 παγκόσμιους πολέμους; Ο Καπιταλισμός και οι Η.Π.Α. Ποιός είχε όφελος να υπάρξει Εθνικοσοσιαλισμός και Κομμουνισμός για να έχει ο καπιταλισμός 2 αντίθετους μπαμπούλες, προκειμένου να παριστάνει αυτός τον "ανώτερο"; Ο Καπιταλισμός. Υπήρχαν πριν 200 χρόνια αυτές οι 3 ιδεολογίες που αιματοκύλισαν τον πλανήτη; Όχι. Προσέφεραν κάτι νέο αυτές οι 3 ιδεολογίες στον πλανήτη, σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες πολιτειακές και κοινωνικές γνώσεις και κατακτήσεις; Όχι. Τότε γιατί να μην πονηρευτεί κανείς, λέγοντας πως ζούμε σε μια απόλυτα ιδεολογικά στημένη εποχή; Γιατί πίσω από τις 3 κυρίαρχες ιδεολογίες να μην κρύβονται συμφέροντα λίγων; Αυτά είναι θεωρίες συνομωσίας, θα πει κάποιος. Λες και ο άνθρωπος δεν συνομωτεί, δεν οργανώνεται, δεν κοιτάει να αρπάξει τα κεκτημένα του διπλανού του. Λες και ο άνθρωπος είναι αθώο προβατάκι. Πόσοι αιώνες πρέπει να περάσουν μέχρι να γίνει κατανοητό πως όσο οι περισσότεροι ασχολείστε με ανούσια θέματα καθημερινότητας, κάποιοι οργανώνουν και σχεδιάζουν το αύριο των κατακτήσεών τους;
Υπάρχουν και τέτοιοι "άνθρωποι". Πάντα υπήρχαν.


Πρώτα αποκτηνώνεις, εκφυλίζεις και αποβλακώνεις έναν πληθυσμό και μετά, τον κάνεις ό,τι θες. Ειδικά στην εποχή των media, του διαδικτύου, της τάχα "ελευθερίας", της Μουσικής (ηχητικής) βιομηχανίας, των Ναρκωτικών κι όλων των εξαρτήσεων. Τόσο απλό. Απλοί, κανόνες, προπαγάνδας.

Υ.Γ.: Η προπαγάνδα, δεν είναι θεωρία συνομωσίας. Υπήρχε από την Ρώμη και θα υπάρχει όσο θα υπάρχουν εξουσιαστές. Δεν θεωρείς τον εαυτό σου μαριονέτα σε στημένα παιχνίδια. Καιρός να συνέλθεις. Από τον ύπνο. Μην νομίζεις πως επαναστατείς όταν τροφοδοτείς το σύστημα σε κάθε του έκφανση. Δώρα του κάνεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου