Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Εκ περιτροπής…λειτουργία στα Κέντρα Υγείας σε Πάργα και Καναλάκι;


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Φαναρίου , της Πάργας αλλά και στους εργαζόμενους η είδηση ότι δεν αποκλείεται να προχωρήσει η συγχώνευση των Κέντρων Υγείας Καναλακίου και Πάργας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά κενά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Πρέβεζα» μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη απόφαση από τη διοίκηση αλλά η συγχώνευση των δύο Κέντρων υγείας δεν είναι κάτι που ακούγεται για πρώτη φορά. Το σενάριο αυτό δείχνει σ' αυτή την χρονική συγκυρία να είναι πιο κοντά από ποτέ, όχι μόνο γιατί προβλέπεται και στον νέο υγειονομικό χάρτη να λειτουργεί ένα Κέντρο υγείας σε κάθε καλλικρατικό δήμο, αλλά και γιατί η λειτουργία των δύο κέντρων λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό είναι οριακή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις μισές μέρες του μηνά θα λειτουργεί το Κέντρο Υγείας και τις άλλες μισές θα εφημερεύει το Κέντρο Υγειά Πάργας. Οι κάτοικοι των δύο περιοχών είναι ανάστατοι, αφού η διατήρηση των Κέντρων Υγείας, αλλά και η ενίσχυσή τους, αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας, μιας και σχετίζεται με την υγεία τους.

Να θυμίσουμε ότι το Κέντρο υγείας Καναλακίου, μαζί με τα αγροτικά ιατρεία εξυπηρετεί περίπου 15.000 πληθυσμό και το Κέντρο Υγείας Πάργας , μαζί με το Περιφερειακό Ιατρείο Αγιάς, εξυπηρετεί περίπου 5.000 πληθυσμό το χειμώνα γιατί το καλοκαίρι ο πληθυσμός δεκαπλασιάζεται.

Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι οι απόσταση των δύο πόλεων είναι 29 περίπου χιλιόμετρα ενώ τα για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών αυξάνεται, έως και έξι φορές, η απόσταση που έχουν να διανύσουν σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μετακινηθούν στα κέντρα υγείας.

Το γεγονός, ότι ηλικιωμένοι και άρρωστοι κάτοικοι από το Φανάρι και την Πάργα, θα βρίσκουν δέκα πέντε ημέρες το μήνα, κλειστή την πόρτα του Κέντρου Υγείας σημαίνει ότι όχι μόνο ότι θα ταλαιπωρούνται, διανύοντας περισσότερα χιλιόμετρα αλλά και το ό,τι σε ένα σοβαρό περιστατικό μπορεί να κριθεί η επιβίωση η μη, του ασθενούς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου