Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ:

6Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - 2 – 3 – 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Πρώην ΟΑΣΗ)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή 2 Μαρτίου ώρα 21.00 «Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ»

Το 1912, η νεαρή αλλά ατρόμητη δημοσιογράφος Adele Blanc-Sec, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Έτσι, ταξιδεύει μέχρι την Αίγυπτο για να ανακαλύψει μούμιες κάθε είδους. Εν τω μεταξύ στο Παρίσι, το αβγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, που βρίσκεται στο ράφι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει μόλις εκκολαφθεί μυστηριωδώς, και το νεογνό έχει ξεχυθεί στην πόλη… Τίποτα δεν σταματά την Adele, της οποίας οι απίστευτες περιπέτειες κρύβουν πολύ περισσότερες εκπλήξεις, καθώς αναμετριέται με απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και τρελούς επιστήμονες. Ο Luc Besson επιστρέφει με μια πρωτότυπη περιπέτεια φαντασίας βασισμένη στα κόμικ του Jacques Tardi.

Σάββατο 3 Μαρτίου ώρα 19.00 «Τα ομορφόπαιδα» ταινία για έφηβους

Ο Αλέξης Κυριαζής Γράφει: Τα “Ομορφόπαιδα” ήταν μία από τις φετινές εμπορικές επιτυχίες στη χώρα προέλευσής του και ευελπιστεί να κάνει ανάλογη πορεία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο Hervé και ο Camel είναι δύο γυμνασιόπαιδα που όπως όλα τα αγόρια στην ηλικία τους (και όχι μόνο!) το μυαλό τους βρίσκεται συνέχεια γύρω από τα κορίτσια και το σεξ. Ο Sattouf πρέπει να πέρασε πολύ καλά στα σχολικά του χρόνια και στη ταινία του μας παρουσιάζει με εκρηκτικό ρεαλισμό τη καθημερινότητα ενός τυπικού μη-αποδεκτού εφήβου με τα προβλήματα στο σχολείο, τις ασταμάτητες και ανεξέλεγκτες ορμές, τα ψευτομάγκικα παιχνίδια με ouija board και τα πρώτα τσιγαράκια αλλά πάνω απʼ όλα οι προσπάθειες να πλησιάσουν τα κορίτσια.

Σάββατο 3 Μαρτίου ώρα 21.00 «Μικρά αθώα ψέματα»

Κάθε χρόνο, ο Μαξ, ένας επιτυχημένος ιδιοκτήτης εστιατορίου, και η σύζυγός του προσκαλούν μια χαρούμενη παρέα φίλων στο όμορφο εξοχικό τους σπίτι δίπλα στη θάλασσα, για να γιορτάσουν τα γενέθλια του φίλου τους Αντουάν και να ξεκινήσουν έτσι τις διακοπές τους. Όμως φέτος, προτού εγκαταλείψουν το Παρίσι, ο φίλος τους Λούντο τραυματίζεται σε ένα ατύχημα, γεγονός που οδηγεί σε μια αλυσίδα αντιδράσεων και ανάμεικτων συναισθημάτων. Οι διακοπές αυτές ωθούν τον καθένα από την παρέα να ανακαλύψει τι τον ενοχλεί και τι τον αναστατώνει. Είναι καιρός πλέον να “πέσουν οι μάσκες” και να ειπωθούν αλήθειες αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό όλα τα μικρά αθώα ψέματα

Κυριακή 4 Μαρτίου ώρα 12.00 «Αρθουρ 3: Ο πόλεμος των δύο κόσμων» παιδική ταινία

Ο Maltazard παγιδεύει τον Arthur στη γη των Minimoy και ταξιδεύει προς την αντίθετη κατεύθυνση, καταλήγοντας στον κόσμο των ανθρώπων. Τότε αναγκάζει έναν πλαστικό χειρουργό να του φτιάξει ανθρώπινο πρόσωπο, ώστε να μπει έτσι στο σπίτι των παππούδων του Arthur . Εκεί ψάχνει για ένα φιαλίδιο που περιέχει το ελιξήριο που χρειάζεται ο Arthur για να επανέρχεται στο φυσικό του μέγεθος. Όταν οι μικροσκοπικοί Arthur, Selenia και Betameche φτάνουν τελικά στο σπίτι, ο Maltazard έχει ήδη αρπάξει το φιαλίδιο. Τώρα πλέον ο Maltazard, όντας ήδη πολύ ψηλός, επανδρώνει ένα στρατό γιγάντιων κουνουπιών στο γειτονικό δάσος. Ο Arthur ζητά τη βοήθεια της Βασίλισσας Bee, της οποίας το μαγικό μέλι είναι αυτό που μπορεί να τον επαναφέρει στο μέγεθός του. Θα είναι όμως αυτό αρκετό για να μπορέσει ο Arthur να βγει νικητής στον πόλεμο των δύο κόσμων;

Κυριακή 4 Μαρτίου ώρα 21.00 «Βίλα Αμαλία»

Η ”Βίλα Αμάλια” του Γάλλου συγγραφέα Πασκάλ Κυνιάρ είναι ένα μυθιστόρημα φυγής και προσωπικής αναζήτησης, χτισμένο σε μια αλληλουχία συνεχών αναχωρήσεων και διαδοχικών μεταμορφώσεων: η Ανν, μια γυναίκα στο κατώφλι της ωριμότητας, οργανώνει συνειδητά τη φυγή και την εξαφάνισή της, αφήνοντας πίσω της οτιδήποτε τη συνδέει με τον παλιό της εαυτό. Σχέσεις, εραστές, οικογένεια, εργασία, περιουσία, όλα καίγονται στην εσωτερική της φλόγα κι από τις στάχτες αναδύεται κάτι καινούριο αλλά ακόμα αδιαμόρφωτο. Ως καλλιτέχνης -είναι διάσημη συνθέτις-, αρχικά στρέφεται προς την ομορφιά και τη βρίσκει σ’ ένα μικρό ηφαιστιογενές νησί στην Ιταλία: μαγεύεται από το τοπίο και ερωτεύεται ένα εγκαταλειμμένο σπίτι -τη Βίλα Αμάλια-, στο οποίο εγκαθίσταται. Η μουσική της και η θάλασσα είναι οι μόνοι της σύντροφοι αλλά και οι μοναδικές της ανάγκες. Σταδιακά επιζητά ξανά την ανθρώπινη επαφή κι ένας καινούριος κύκλος σχέσεων ανοίγει γύρω της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου