Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ξεκινούν έργα αναστήλωσης στο Νεκρομαντείο και την Εφύρα

 
Την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για έργα συντήρησης, αναστήλωσης, έρευνας και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων του Νεκρομαντείου και της Εφύρας, το προσεχές χρονικό διάστημα, αποφάσισε η ΛΓ' Εφορεία Αρχαιοτήτων.
 
Το έργο «Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων Νεκρομαντείου και Εφύρας» με προϋπολογισμό 2.500.000,00 ευρώ και τριετές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης (2011 έως 2013) εντάχθηκε το Δεκέμβριο του 2010 στο Ε.Π. «Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα 2007-2013» του Ε.Σ.Π.Α. και υλοποιείται με αυτεπιστασία από τη ΛΓ΄ Ε.Π.Κ.Α.

Μέσα από το εν λόγω έργο επιδιώκεται η σύνδεση δύο γειτονικών και από κοινού κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων. Η χωρική και οπτική επικοινωνία των αρχαιολογικών χώρων του «Νεκρομαντείου» και της Εφύρας θα ενισχυθεί μέσα από κοινές υποδομές (χώρος στάθμευσης, μονοπάτι περιήγησης κ.α.), οι οποίες θα διέπονται από τις ίδιες αισθητικές αρχές, τη χρήση κοινών υλικών και κατασκευαστικών μεθόδων. Συνολικά, οι εν λόγω παρεμβάσεις στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα αρχαιολογικό πάρκο, ο επισκέπτης του οποίου θα έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τη διαχρονικότητα της ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή του μυθικού Αχέροντα, ξεκινώντας από τα «κυκλώπεια τείχη» της Εφύρας και φτάνοντας στη μεταβυζαντινή «Κούλια».
 
Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν και οι εργασίες που έχουν προγραμματιστεί. Το Νεκρομαντείο και η Εφύρα αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης και πολιτιστικά «διαμάντια» του Νομού Πρέβεζας και θα πρέπει σύντομα το παραπάνω έργο να πάρει... σάρκα και οστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου