Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOqWaRO6swIonNW_B1Rd2pdx5FqiNYI6kUdDF6RujWTspyfPh7HhbEeioyjtDZHF25pzKEw6urmCYv3gssjeukyFE-ytwjG5Wz9hq1S3hoJuaO5Z2Dr9bBOwsjhY558aW3mzMBw-z_e2k/s1600/%CE%9C%CE%9C%CE%9E.jpg 


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, ο Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολη Μεγάλου Γαρδικίου, ο Αρχαιολογικός χώρος Καστρίτσας, ο Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης, η ΙΒ’ ΕΠΚΑ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, η ΛΓ’ ΕΠΚΑ, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και η ΛΒ’ ΕΠΚΑ, συμμετέχει για μία ακόμα χρονιά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι οποίες θεσπίστηκαν επίσημα ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991 και υποστηρίζονται από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι λοιπόν, Μουσεία λοιπόν όπως το Αρχαιολογικό Ιωαννίνων, αυτό της Νικόπολης, τα Μουσεία Άρτας και Ηγουμενίτσας, αλλά και αρχαιολογικοί χώροι όπως το Ιτς Καλέ, η Δωδώνη, το Μεγάλο Γαρδίκι και η Καστρίτσα θα είναι ανοιχτοί στο κοινό, φιλοξενώντας συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, εκπαιδευτικές δράσεις, δημιουργικά εργαστήρια και παραστάσεις με αφετηρία πάντα την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου μας. Πιο συγκεκριμένα στην Ήπειρο θα πραγματοποιηθούν:


Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
 
Την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ., θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης έκθεση εποπτικού υλικού με τίτλο «Η μέτρηση του χρόνου στη ρωμαϊκή Νικόπολη». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο με ιδιαίτερη έμφαση στα αντικείμενα που συνδέονται με τη θεματική της έκθεσης και την έννοια του χρόνου. Πληροφορίες στην ΛΓ’ ΕΠΚΑ, τηλ.: 26820-89890. 

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Έκθεση φωτογραφίας και πληροφοριακού υλικού για την πόλη της Ηγουμενίτσας με τίτλο «Εικόνες της πόλης στον χρόνο» που ανιχνεύει τις αλλαγές του αστικού τοπίου, με παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις θα φιλοξενήσει το Μουσείο Ηγουμενίτσας από την Παρασκευή 26/9 και μέχρι την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στην ΛΒ’ ΕΠΚΑ, τηλ.: 26650-28539.


Περισσότερα ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου