Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλοι ενεργειακοί «παίκτες» για τα πετρέλαια του Ιονίου (αφορά το οικόπεδο ανοικτά του Ν. Πρέβεζας)

Μεγάλοι ενεργειακοί «παίκτες» για τα πετρέλαια του Ιονίου (αφορά το οικόπεδο ανοικτά του Ν. Πρέβεζας) 
 
ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ !!! 
 
Με την παρουσίαση του νέου γύρου αδειοδότησης των ελληνικών υδρογονανθράκων, γνωστό ως «Greece Mega Project», θα ανοίξει τις πύλες του το διεθνές ενεργειακό συνέδριο Balkans and Adriatic Oil & Gas, που θα πραγματοποιεί στην Αθήνα την επόμενη Τετάρτη.

Ο κ. Μανιάτης θα καλωσορίσει μεγάλους ενεργειακούς κολοσσούς, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη κρατών με ενεργειακή σημασία. Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον και για το οικόπεδο ανοικτά της Πρέβεζας, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.newmoney.gr, ο κ. Μανιάτης θα συναντήσει προσωπικότητες όπως τον Αναπληρωτή Υπουργό της Κροατίας, Alen Leveric, τον Υφυπουργό Οικονομίας του Μαυροβουνίου, Vladan Dubljevic και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας και Βιομηχανίας της Αλβανίας, Dorian Ducka. Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής, κάθε χώρα των Βαλκανίων θα παρουσιάσει τις  σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Αναφέρει επίσης το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας: «Μεταξύ των ενεργειακών κολοσσών θα είναι τα υψηλόβαθμα στελέχη από Anadarko Petroleum, η Bankers Petroleum, Dana Αερίου, ΔΕΠΑ, Edison, Enel, Energean Oil and Gas, η ExxonMobil, η Gazprom, το Gripen Oil & Gas, Hunt Oil, INA, Marathon Oil, OMV, Petroceltic, Petromanas, Plinacro, Λόγος Petroleum, Russneft, RWE Dea, Shell, Sterling Energy, Sumitomo Corporation, Trans Adriatic Pipeline (TAP), Transatlantic Petroleum, Vegas Oil & Gas, Zarubezhneft, και 70 άλλες εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη του νέου γύρου παραχωρήσεων για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και θα συμπέσει την δημοσίευση στην εφημερίδα της Κομισιόν και ανοίγει έτσι ο δρόμος για την κατάθεση των προσφορών. Συνολικά δημοπρατούνται 20 θαλάσσια οικόπεδα, όπως μετέδιδε εδώ και ημέρες το newmoney.gr, από τα οποία τα 9 βρίσκονται νοτίως της Κρήτης, αλλά και νοτίως της Πελοποννήσου και τα υπόλοιπα στο Ιόνιο.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν κρύβει τη αισιοδοξία της για τα αποτελέσματα, καθώς, όπως τόνισε, ο υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, σε συνέδριο του ΕΛΙΑΜΕΠ, τουλάχιστον τρεις μεγάλοι διεθνείς παίκτες θα είναι παρόντες στο νέο γύρο παραχωρήσεων που ξεκινά η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου