Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Αντίο φίλε Άλκη, του Γιάννη Αγγέλη Για τον ποιητή Άλκη Αλκαίο


           Είναι στιγμές που η λευκή σελίδα παραμένει άδεια μην έχοντας τη δύναμη να εκφράσεις αυτό που νιώθεις. Τι να πεις για ένα άνθρωπο που οι στίχοι του σε βοήθησαν να μη φοβάσαι το σκοτάδι των καιρών και να προσδοκείς  το φως της επόμενης μέρας. ‘Ένας αναχωρητής των λέξεων και των αισθημάτων που δε σταμάτησε να ανακαλύπτει ποτέ το άγνωστο.
Είμαι σίγουρος πως δε έχεις χαθεί σε άλλους τόπους. Θα κάθεσαι με το μαύρο μπλοκάκι σου σε μια έρημη παραλία χαζεύοντας τους γλάρους να πετούν περήφανοι στον ουρανό. Δε θα μας άφηνες μόνους σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες για τη χώρα. Με μεγαλύτερο όπλο τη σκέψη σου, θα ισοπέδωνες θλιβερούς  μικροαστούς, προσφέροντας δύναμη στους υπολοίπους. Ίσως θα ήθελες να αλλάξεις παραστάσεις. Το έργο είναι βαρετό για κάποιον που δε σταματούσε ποτέ σε ένα μέρος αλλά προχωρούσε συνεχώς  στον επόμενο προορισμό.
Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούσαν να προβάλλουν τον εαυτό τους, εσύ δεν αλλοτριώθηκες. Δεν δημιούργησες μια δημόσια εικόνα για να είσαι δημοφιλής. Παρέμεινες αμετανόητος εραστής των ονείρων. Στηλίτευες τα κακώς κείμενα της εξουσίας, αποφεύγοντας τις κολακείες των ισχυρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου