Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, μια διαφορετική πρόταση

Αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία, μια διαφορετική πρόταση 

Μια διαφορετική πρόταση, αυτής της αλληλέγγυας και κοινωνικής οικονομίας υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Αυτοοργανωμένα ιατρεία, φαρμακεία, ωδεία,φροντιστήρια ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας, παντοπωλεία, λαϊκές αγορές χωρίς μεσάζοντες, μουσικά, θεατρικά σχήματα και πολλά άλλα αναπτύσσονται ραγδαία, λόγω των αυξημένων αναγκών των πολιτών, εξαιτίας των περικοπών στα εισοδήματα.



«Η φιλοσοφία μας είναι τελείως διαφορετική, έχει μετασχηματιστικά χαρακτηριστικά. Βασίζεται στην συμμετοχή και την αυτοοργάνωση, όχι στην ελεημοσύνη και την φιλανθρωπία», εξηγεί ο Χρήστος Γιοβανόπουλος μέλος από την «Αλληλεγγύη για Όλους», μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που συγκεντρώνει τις περισσότερες αυτοοργανωμένες κοινωνικές δομές και δράσεις από όλη την Ελλάδα. Πανελλαδικά, το Σεπτέμβριο του 2012 τα παραπάνω εγχειρήματα έφταναν τα 180-200, ενώ σήμερα έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Τον Μάρτιο του 2014, σε μια πρώτη προσπάθεια καταγραφής των αυτοοργανωμένων δομών που έχουν σχέση με την τροφή από την «Αλληλεγγύης για Όλους», διαπιστώθηκε πως ο κόσμος που απευθύνθηκε σε αυτές αυξήθηκε κατά 28% μέσα σε επτά μήνες.

Στην Τράπεζα Χρόνου, ο καθένας προσφέρει και παίρνει υπηρεσίες με βάση το χρόνο, οικονομικό αντάλλαγμα δεν υπάρχει. Επισκευές υπολογιστών, ηλεκτρολογικές εργασίες, μεταφορές, φωτογραφίσεις, μεταφράσεις, δακτυλογραφήσεις, υπηρεσίες πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων, είναι κάποιες από τις περίπου 135 προσφερόμενες υπηρεσίες. Κάθε υπηρεσία πιστώνεται με ώρες, ανάλογα πόσο κρατάει.

http://www.fpress.gr/diafora/item/24717-allileggya-koinoniki-oikonomia--mia-diaforetiki-protasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου