Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς-Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα


Η ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2011-2012, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2011, με θέμα «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην ιστορία», ενημερώνει ότι στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Α. Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
-Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιασθεί περιοδική έκθεση με τίτλο «Η αυτοκρατορία σε κρίση. Οικονομική κρίση στη Νικόπολη κατά την ύστερη αρχαιότητα», στην οποία θα εκτεθούν νομισματικά σύνολα (θησαυροί) του 3ου και 4ου αι. μ.Χ., πλαισιωμένα από πλούσιο εποπτικό υλικό. Η έκθεση θα έχει διάρκεια 2 μήνες.
-Την Κυριακή, 25.09.2011, και ώρα 19.00 μ.μ. θα δοθεί διάλεξη από την κ. Αικατερίνη Λιάμπη, Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα «Φαινόμενα οικονομικών κρίσεων κατά την αρχαιότητα».Επισημαίνεται ότι και τις δύο ημέρες εορτασμού (24-25/09/2011) η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη για το κοινό.Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Αθηνά Κωνσταντάκη, αρχαιολόγο, στο τηλέφωνο 2682089890.
ΠΗΓΗ:/epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου