Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΓΑ : θα μείνουν μόνο 2 Αντιδήμαρχοι από 4 που είναι σήμερα (;;;)


Σύμφωνα με το υπο ψήφιση "Καλλικράτη 2" μένουν 3 αντιδήμαρχοι από 5 στο Δήμο Πρέβεζας, και 2 από 4 που είναι τώρα στους Δήμους Ζηρού και Πάργας !!!
Ο Καλλικράτης 2, το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται από τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να επιλύσει προβλήματα στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, προκαλεί πολλές αντιδράσεις και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πετύχει το στόχο του.

Την έντονη διαφωνία τους σε μια σειρά άρθρων του «Καλλικράτη 2», που ρυθμίζει εκκρεμότητες του «Καλλικράτη», εξέφρασαν ήδη στη συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΕNΠΕ, περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.
Ένα από τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου φέρνει τα πάνω κάτω και στον αριθμό αντιδημάρχων, καθώς περιορίζει δραστικά τον αριθμό τους.
Ειδικότερα, το άρθρο 59 του ν.3852/2010 σε σχέση με την προτεινόμενη αντικατάσταση έχει ως εξής:
Σε δήμους με πληθυσμό έως πέντε χιλιάδες κατοίκους (5.000) ορίζεται ένας αντιδήμαρχος, αντί για δυο που ήταν.
Στους δήμους με πληθυσμό από πέντε χιλιάδες έναν (5.001) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους ορίζονται έως δύο αντιδήμαρχοι, ενώ ήταν τέσσερις με τον νόμο του «Καλλικράτη».
Στους δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες έναν (20.001) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους ορίζονται έως τρεις αντιδήμαρχοι, από πέντε που ίσχυε.
Από πενήντα χιλιάδες έναν (50.001) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους ορίζονται έως τέσσερις αντιδήμαρχοι, από έξι που ισχύει τώρα.
Στους δήμους με πληθυσμό εκατό χιλιάδες έναν (100.001) κατοίκους έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) κατοίκους ορίζονται έως πέντε (5) αντιδήμαρχοι, από 8 που είναι σήμερα.
Στους δήμους με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων που δεν αφορά την Ήπειρο και το νομό, ορίζονται έως έξι.
Ο αριθμός των Αντιδημάρχων αυξάνεται κατά έναν, εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων που συνενώθηκαν είναι από πέντε έως και οκτώ, ενώ ισχύει για 5-7 ενότητες, κατά δύο εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι από εννέα έως και δώδεκα, αντί για 8-9 ενότητες που ισχύει, και κατά τρεις εάν ο αριθμός των δημοτικών ενοτήτων είναι δώδεκα και ανώτερος, αντί για 10 και πάνω.

Αναρτήθηκε από Preveza Leaks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου