Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Βγαίνει το φίδι από το αυγό


Μελέτη του βρετανικού ινστιτούτου Demos, προειδοποιεί για ανησυχητική άνοδο του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αύξηση της απήχησης της ιδεολογίας της στους κάτω των 30 ετών. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη μελέτη ο συγγραφέας της Τζέιμι Μπάρτελετ "την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τα μάτια στραμμένα στην κατάσταση της οικονομίας τους, μια άλλη κρίση εμπιστοσύνης δημιουργείται. Σε όλη την Ευρώπη, οι νέοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα και τους εκπροσώπους τους και δείχνουν συμπάθεια για τους λαϊκιστικούς σχηματισμούς". 


Η μελέτη, βασίστηκε στις απαντήσεις που έδωσαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σχεδόν 11.000 συμπαθούντες 14 εξτρεμιστικών οργανώσεων σε ένδεκα ευρωπαϊκές χώρες και καταλήγει ότι η άνοδος του ισλαμισμού, εκλαμβάνεται ως απειλή και  ενώνει ολοένα και περισσότερους στην Ευρώπη, στην “απέναντι” όχθη της ακροδεξιάς. 

Σε αυτή οι Ευρωπαίοι καταγγέλλουν επίσης τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης που καταστρέφει "τα δικαιώματα των εργαζομένων" και δηλώνουν ότι έχουν "χάσει την πίστη" στην κυβέρνησή τους, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το δικαστικό σύστημα. 

Όπως εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Μπάρτλετ  "κατ' αυτούς, τα κύρια πολιτικά κόμματα έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, είναι ανούσια και απόμακρα, ανίκανα να απαντήσουν στις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά στη ζωή". Ενώ όπως προειδοποιεί πρέπει "να ληφθούν στα σοβαρά υπόψη" οι ανησυχίες τους και οι ευρωπαίοι πολιτικοί υπεύθυνοι πρέπει "να κουνηθούν, να ακούσουν και να απαντήσουν". 

Ολόκληρη η μελέτη στο: www.demos.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου