Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς και με πόσα θα επιδοτηθούν για τη θέρμανση οι πολίτες της Π.Ε. Πρέβεζας...

Η «εκτίναξη» της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,40 με 1,50 ευρώ το λίτρο, οδηγεί το Υπουργείο Οικονομικών στην επιδότηση των πολιτών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους, με τη μορφή επιστροφής φόρου.

Στην Π.Ε. Πρέβεζας (ανήκει στην Γ' Ζώνη μαζί με Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία και Άρτα), σύμφωνα με δημοσιεύματα της πλειοψηφίας του αθηναϊκού Τύπου, η μέγιστη κατανάλωση ορίστηκε στα 1.000 λίτρα και η μέγιστη επιστροφή στα 300 ευρώ, ίσως και κάτι παραπάνω.


Τα κριτήρια βέβαια για το ποιοι είναι οι δικαιούχοι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», είναι τα παρακάτω (εκτός βέβαια από τα γεωγραφικά):

1. Να έχουν ατομικό εισόδημα έως 14.000–15.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Το όριο εισοδήματος για τις οικογένειες θα ανέλθει σε 24.000–25.000 με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και μέχρι τρία. Για παράδειγμα, οικογένεια με δύο παιδιά θα πρέπει το εισόδημά της να μην υπερβαίνει τις 30.000 ή 31.000 ευρώ.

2. Η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 100.000–120.000 ευρώ για τον άγαμο και 180.000–200.000 ευρώ για τον έγγαμο.

3. Το όριο τίθεται στα 120 τετραγωνικά μέτρα πρώτης κατοικίας. Επιστροφή θα λάμβάνουν και όσοι κατοικούν σε μεγαλύτερα διαμέρισματα, αλλά το ποσό θα υπολογίζεται για τα 120 τετραγωνικά μέτρα της πρώτης κατοικίας.

Ο φορολογούμενος θα υποβάλει αίτηση μέσω internet στη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων. Θα καταχωρεί τα στοιχεία του τιμολογίου από την αγορά του πετρελαίου και η επιστροφή φόρου θα γίνεται εντός 14 ημερών με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ταυτόχρονα, θα χορηγείται και ειδικό επίδομα για όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχεια ή είναι άνεργοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου