Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΛΕΥΣΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ


Έρχεται το τέλος της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας και η καταστροφή του περιβαλλοντικού πλούτου μας. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι πλατφόρμες εξόρυξης στον ορίζοντα μας, αγωγός, εργοστάσιο, ασφαλτικά, λατομική περιοχή και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Όλα αυτά μας τα παρουσιάσουν ως ανάπτυξη, για το καλό μας....
Αλήθεια, τους πιστεύετε;

Μας ξεπουλάνε και εμείς τους αφήνουμε.
(Βόρειο Ιόνιο)


Διαβάστε τις πιο κάτω ειδήσεις:

«Πολύ ελπιδοφόρες ενδείξεις» για κοιτάσματα υδρογονανθράκων έδειξαν οι έρευνες της νορβηγικής εταιρείας Petroleum Geo-Services (PGS) στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. «Στα υποστρώματα του θαλάσσιου πυθμένα νότια της Κρήτης και στον Ιόνιο υπάρχουν υδρογονάνθρακες» δήλωσε στη Realnews ο αντιπρόεδρος της PGS Σβιρ Στράντενες.


Όπως προκύπτει από έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, τα αποτελέσματα των ερευνών κρίνονται άκρως ικανοποιητικά. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στη χώρα μας ένα ιδιαίτερα μεγάλο καλώδιο καταγραφής 10.050 μέτρων, σαρώνοντας κατά 46,25% μεγαλύτερη έκταση από την αρχικώς προγραμματισμένη. «Η νορβηγική εταιρεία αύξησε το συμφωνηθέν πρόγραμμα ερευνών κατά 46%. Και αυτό κάτι λέει» δήλωσε στην εφημερίδα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Με πυκνές γραμμές έρευνας καλύφθηκαν οι περιοχές κοντά στους Παξούς, στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά, αλλά και στο Κατάκολο.
Ο κ. Λιβιεράτος ξεκαθαρίζει ότι το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί η ανάλυση και η ερμηνεία [των στοιχείων της έρευνας], οπότε θα κορυφωθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το 2014 θα πρέπει να έχουν ορισθεί τα οικόπεδα για να μπουν τρυπάνια».

Δηλώσεις του  Περιφερειάρχη για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου:

«Έχουμε τοποθετηθεί ως Περιφέρεια και έχουμε πάρει πρόσφατα απόφαση έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων του τμήματος της Ηπείρου, αν και λεγόταν ότι πιθανόν να μη χρειάζεται αυτή. Έχουμε κάνει αγώνα, παρά το γεγονός ότι δεν πείσαμε κάποιες τοπικές κοινωνίες και παρότι αυτό δεν ήταν δική μας υπαιτιότητα. Είναι μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα, το ότι ορισμένοι βλέπουν φαντάσματα και περιβαλλοντικά προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, ενώ θέματα πολύ σοβαρά από περιβαλλοντικής άποψης το έχουν στα πόδια τους».
Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο θα υλοποιηθεί ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, για να προσθέσει: «Μας ενδιαφέρει πολύ το τι θα γίνει με την Κύπρο, την Κρήτη και στο Ιόνιο, γιατί πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος αγωγός είναι πιο ορατός για κατασκευή και μέσω αυτού μπορεί να γίνει η μεταφορά φυσικού αερίου στη Βορειοδυτική Ελλάδα και για αυτό έχουμε προετοιμαστεί και στην Ήπειρο».
ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου