Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Οι συμφωνίες TTIP, CETA, TISA είναι σα μη-αναστρέψιμα μνημόνια.

https://s15.postimg.io/k4hk6ciej/TTIP_RESEARCH_PRESENTATION_poster_600px.png

Ο αγώνας ενάντια στις συμφωνίες TTIP CETA πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να ενταθεί σε όλη την Ευρώπη ανεξαρτήτως των καθησυχαστικών δηλώσεων ορισμένων ηγετών των χωρών της Ε.Ε. Η έκθεση της Κομισιόν είναι ξεκάθαρη -  επιθυμεί διακαώς την υπογραφή των συμφωνιών ΤΤΙP CETA. 

Τα κόμματα και η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση και να απαντήσει αν έχει δώσει την πλήρη στήριξη στην κομισιόν για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και αν ναι με ποιες προϋποθέσεις.

31 Ευρωπαϊκές Οργανώσεις καλούν και διοργανώνουν δράσεις


<<Είμαστε η κοινωνία των πολιτών, οργανώσεις βάσης, κινήματα εργαζομένων, αγρότες, περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις από όλη την Ευρώπη, τον Καναδά και τις Η.Π.Α. Απαιτούμε να τεθεί ένα τέλος στις μυστικοπαθείς εμπορικές συμφωνίες όπως η TTIP και η CETA, και σε όσες πρόκειται να ακολουθήσουν· στόχος μας είναι η δημιουργία ενός εναλλακτικού εμπορίου που θέτει τον άνθρωπο και τον πλανήτη ως προτεραιότητα και βάζει τέλος στην ατιμωρησία των εταιριών.


Καλούμε, όχι σε διαδήλωση μια μέρας, αλλά σε ένα φθινόπωρο δράσης, γιατί συλλογικά οι δράσεις μας θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο σε αυτούς που πρέπει να μας ακούσουν. Ας κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες, τις τελευταίες μέρες της CETA !


Τώρα τα κοινωνικά κινήματα και η κοινωνία των πολιτών μάχονται ενάντια στην CETA: που φέρνει την TTIP από την πίσω πόρτα!

Οι διεργασίες για την CETA ήταν πιο μυστικοπαθείς ακόμα και από την TTIP. Ούτε τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου δεν είχαν πρόσβαση στο κείμενο ή την εντολή πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η CETA είναι πλέον έτοιμη προς υπογραφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλές κυβερνήσεις να μεθοδεύουν προς την επίσπευση των διαδικασιών. 

Η CETA υποβαθμίζει τα δημοκρατικά δικαιώματα προς όφελος των εκτεταμένων δικαιωμάτων των επενδυτών, θέτει σε κίνδυνο της δημόσιες υπηρεσίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα περιβαλλοντικά και διατροφικά πρότυπα και τον πλανήτη! Η μεγαλύτερη απειλή είναι πως η CETA, σχεδιασμένη στα πρότυπα της TTIP, επιτρέπει στις Αμερικάνικες επιχειρήσεις με την χρήση του μηχανισμού ISDS να μας ενάγουν για τις δημοκρατικές μας αποφάσεις. Αν η CETA περάσει θα είναι ακόμα δυσκολότερο να αντιταχθούμε και να ανατρέψουμε την TTIP, οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι για να διασφαλίσουμε πως τα δικαιώματά μας δεν θα ξεπουληθούν στις πολυεθνικές επιχειρήσεις.


Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα ενάντια στις άδικες πολιτικές εμπορίου που αναδύονται στην Ευρώπη και αλλού. Αγρότες, δικαστές, τοπικές επιχειρήσεις, εργατικά σωματεία, περιβαλλοντολόγοι, δήμοι και πολλοί ακόμα εγείρονται ενάντια στην CETA και την TTIP.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις μέσα από τις οποίες η εμπορική πολιτική εξασφαλίσει κέρδη για τους λίγους, την ίδια στιγμή που ο πλανήτης και οι λαοί υποφέρουν. Απορρίπτουμε τις εμπορικές πολιτικές που υποβαθμίζουν τα κεκτημένα με αγώνες εργατικά δικαιώματα, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών και εξαρτώνται από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων δημιουργώντας την καταστροφική κλιματική αλλαγή ενάντια στην οποία μάχονται άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Δεν ανεχόμαστε ένα εμπορικό σύστημα που διαιωνίσει την φτώχια στον παγκόσμιο νότο και που παράγει υπερβολικό πλούτο για τους λίγους.

Είναι καιρός να αποδεχθούμε τα περιβαλλοντικά όρια του πλανήτη και να διαμοιράσουμε τον παραγόμενο πλούτο σε όλους, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο με εμπορικές συμφωνίες που δίνουν την δυνατότητα στους πλέον πλούσιους να αποκομίζουν ακόμα περισσότερα κέρδη. Συνεπώς είμαστε αλληλέγγυοι/ες στα κοινωνικά κινήματα και την κοινωνία των πολιτών του παγκόσμιου Νότου που μάχεται για ένα δικαιότερο εμπορικό σύστημα ενάντια στις κυβερνήσεις και τις εταιρίες. Όπως ακριβώς στην Ευρώπη, οι λαοί στην Αμερική την Ασία και την Αφρική αναλαμβάνουν δράσεις ενάντια στις συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου όπως και η TPP (Δια-Ειρηνική Συμφωνία)
Τώρα είναι η ώρα για δράση !

Το επερχόμενο φθινόπωρο, οργανώνονται πολλές δράσεις, κινητοποιήσεις , και αντιστάσεις στην Ευρώπη και άλλου. Το φθινόπωρο αυτό θα δείξουμε το πλήθος των φωνών που απαιτούν την επ’ αόριστο αναστολή των CETA και TTIP. Είμαστε αποφασισμένοι/ες να συντρίψουμε την CETΑ και να νικήσουμε. Σταματώντας την CETA δημιουργείται χώρος για εναλλακτικές. Καλούμε οργανώσεις, μεμονωμένα ή συλλογικά να συμμετάσχουν οργανώνοντας αυτόνομες και αποκεντρωμένες δράσεις σε όλη την Ευρώπη. Καλωσορίζουμε την ποικιλομορφία των δράσεων και την αλληλεγγύη από όλο τον κόσμο που θα συμβάλουν στην ενημέρωση, την εμπλοκή και κινητοποίηση των ανθρώπων σε τοπικό επίπεδο. Θα νικήσουμε απέναντι στην CETA γιατί οι μελλοντικές και παρούσες γενιές το δικαιούνται. >>

Μετάφραση κειμένου για τους ΦΙΛΟΥΣ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece: Kωνσταντίνος Κουτσονικόλας

Φθινόπωρο Δράσεων – Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2016 #StopCETA and #TTIP
Δείτε τις δράσεις και άλλες πληροφορίες στο site http://stopceta.net/el
Για την Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί δύο δράσεις 

α) 17 Σεπτεμβρίου 2016: ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ «TTIP: Οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, στην οικονομία, στην κοινωνία» [ΕΔΩ]

β) 8 Οκτωβρίου 2016, 11:30:  Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA "Δημόσια δράση - Ερμού και Βουλής, Σύνταγμα, Αθήνα"

 Στηρίζουμε την εκδήλωση των Naturefriends Greece στη Θεσσαλονίκη με για τη παρουσίαση της μελέτης «ΤΤIP: Οι επιπτώσεις στην Ελληνική δημοκρατία, την οικονομία, την κοινωνία». Η παρουσίαση θα γίνει κατά τη διάρκεια της 34ης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Την έρευνα έχουν πραγματοποιήσει ομάδα Πανεπιστημιακών του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Alternative Trade Network (ΑΤΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου