Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - Έφτασε η ώρα της αυτόνομης Πάργας

ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ
Πάργα, 11-5-2017


Έφτασε η ώρα της αυτόνομης Πάργας


Ο καλλικρατικός Δήμος Πάργας απέτυχε. Η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι υποβαθμισμένη, οι υπηρεσίες απαξιωμένες και τα οικονομικά προβλήματα που ανέκυψαν σημαντικά. Η συνένωση δεν λειτούργησε όχι μόνο λόγω των γνωστών σε όλους χωρικών ιδιαιτεροτήτων αλλά κυρίως λόγω της σαφέστατης ανομοιογένειας και της  διαφοροποίησης προτεραιοτήτων και στόχων. Η Πάργα είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Ελλάδα. Η ανάδειξή και η ανάπτυξή της εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από διοικητικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στον  αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής μας.
Ύστερα από μαζικές συνελεύσεις κατοίκων και φορέων της Πάργας προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός οργανωμένου φορέα που θα φέρει εις πέρας το αναγκαίο για την περιοχή μας έργο σύστασης νέου Δήμου Πάργας  που θα περιλαμβάνει την Πάργα, την Αγιά, την Ανθούσα και το Λιβαδάρι. Το πάνδημο αυτό αίτημα  βρίσκει σήμερα υλοποίηση με την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  «Πρωτοβουλία για τη Δημιουργία νέου αυτόνομου Δήμου Πάργας» και διακριτικό τίτλο «Αυτόνομη Πάργα» που θα αναλάβει σε συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες της Πάργας και των όμορων Δήμων, την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος
Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να είναι κάποιων λίγων ανθρώπων. Είναι όλης της Πάργας και γι αυτό απευθύνουμε κάλεσα σε όλους τους Παργινούς να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μας και να ενισχύσουν τον σκοπό μας. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει την  απαιτητική προετοιμασία του νομικού και οικονομικού φακέλου για την ικανοποίηση του αιτήματος των συμπολιτών μας.
Ταυτόχρονα, επιθυμούμε τον ειλικρινή διάλογο με τις άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου μας καθώς και τους άλλους δήμους του Νομού μας προκειμένου να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση και για την αυτοδιοίκηση και για τους πολίτες διαμορφώνοντας ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη στην Πρέβεζα και παράλληλα επιδιώκουμε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας  έναντι των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.
Το όραμά μας για την Πάργα δεν περιορίζεται σε μια απλή μεταβολή «συνόρων». Θέλουμε ο τόπος μας να αποκτήσει τη δυναμική που μπορεί να έχει και να απελευθερωθούν όλες οι δυνάμεις μας για να κάνουμε την Πάργα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης  και έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Και κυρίως, να έχουν οι συμπολίτες μας ένα Δήμο που θα τους αξίζει και θα τους παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζονται.
Η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας


Βίκυ Πλασκασοβίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου