Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Παραδοσιακά κουλούρια, χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Καταναλώνονται όλο το χρόνο, έχουνε όμως την τιμητική τους στην διάρκεια της νηστείας.
Πήραμε την συνταγή από μια καλή νοικοκυρά και σας την δίνουμε.

ΥΛΙΚΑ:
1 κ. ελαιόλαδο
1 κ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
2 σακουλίτσες ξερή μαγιά
κανέλα και γαρύφαλλο σε σκόνη
λίγο αλάτι
νερό

Με 2 φλιτζάνια αλεύρι, 1 κουταλιά ζάχαρη, την μαγιά και νερό φτιάχνουμε λίγο προζύμι και το αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν το προζύμι είναι έτοιμο σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και το προζύμι προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί να σταθεί η ζύμη.
Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Ζυμώνουμε πάλι ελαφρώς και πλάθουμε τα κουλούρια στο ταψί. Τα αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουνε για 20-30 λεπτά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουνε. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των κουλουριών.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου