Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ ΑΧΕΡΟΝΤΑ:ΘΑΥΜΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ


Οι αρχαίοι ιερείς του Νεκρομαντείου εκτός από τη νηστεία, την απομόνωση και άλλες μεθόδους υποβολής, είχαν κατασκευάσει τον υπόγειο θάλαμο τόσο σιωπηλό όσο σχεδόν ένα σύγχρονο επιστημονικό θάλαμο, μέσα στον οποίο μετά από λίγο, απουσία θορύβων, ακούς το ίδιο σου το σώμα (καρδιά, ροή αίματος…).Αυτό δημιουργεί έντονα ψυχοσωματικά φαινόμενα που δεν αντέχονται από κανένα άνθρωπο πάνω από μισή ώρα!
Η κατασκευή δεν ήταν τυχαία, όπως προκύπτει από έρευνα 11 ετών από έλληνες επιστήμονες με τα πιο σύγχρονα μέσα ακουστικής. Σύμφωνα με αυτήν, τα 15 τόξα του θαλάμου αυξάνουν την επιφάνια και βοηθούν ώστε οι ήχοι δεν επιστρέφουν στο αυτί. Η άποψή μου είναι ότι οι αρχαίοι ιερείς, λόγω της μακροχρόνια ύπαρξη του ιερού μέσα σε σπήλαια, ίσως παρατήρησαν ότι κλειστά τελείως σπήλαια με μεγάλη επιφάνια βοηθούσαν στο να αποπροσανατολίζουν και να τρομοκατούν ακόμα και τους λιγότερο εύπιστους.
Η είδηση σίγουρα μας ωθεί να θαυμάζουμε την τεχνολογία των αρχαίων αλλά θα πρότεινα να την δούμε σαν προτροπή να γίνουμε λιγότερο εύπιστοι προς κάθε «θαύμα» , «φάντασμα» ακόμα και είδηση που προσπαθεί να μας χειραγωγήσει. Περισσότερες πληροφορίες για την ακουστική του Νεκρομαντείου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Θράκης:
http://science.duth.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=98

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου