Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ, ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΙΑΤΗ ΕΤΣΙ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Με κάθε επισημότητα που επιβάλλει η Κυβερνητική σου ιδιότητα, μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της αρμόδιας Επιτροπής, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, Κύριε Υφυπουργέ, ενημέρωσες την αντιπροσωπεία της Βουλής και εκπροσώπους των Φορέων της Ηπείρου για το θέμα του αγωγού του Φυσικού Αερίου. Κάποιοι, μάλιστα, από τους εκπροσώπους αυτούς, πιθανόν, σε διατεταγμένη υπηρεσία βρισκόμενοι, σαν γνήσια τέκνα του Κομματικού Μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να διευκολύνουν τη ΔΕΠΑ και το Υπουργείο σου, ζήτησαν μια απλή σου δήλωση ότι (τάχα) από τον αγωγό αυτό θα προμηθευτεί Φυσικό Αέριο η Ήπειρος.
Τότε, προς τιμή σου (αλήθεια πόσο εύκολα μεταβάλλεται αυτή στους πολιτικούς;) είπες ΟΛΗ την αλήθεια.
Είπες δηλαδή πως από την αρχική σύμβαση όχι μόνο δεν προβλέπεται παροχή αερίου στην Ήπειρο από τον συγκεκριμένο αγωγό, αλλά αντίθετα απαγορεύεται ρητά, μιας και αυτός είναι «διέλευσης».
Καταδέχτηκες δε, τότε, να παρακαλέσεις προσωπικά τη ΔΕΠΑ στο μέλλον να …κάνει τη χάρη στους Ηπειρώτες και να τους δώσει φυσικό αέριο από άλλον αγωγό, μέσω κάποιας άλλης ΕΠΑ!!!
Τώρα, τι συνέβη και υποχρεώθηκες σε απρεπή και ταπεινωτική για όλους μας (και για σένα και για μας σαν πολίτες, που θέλουν τους πολιτικούς τους αξιόπιστους και αξιοπρεπείς) πολιτική ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ;
Μήπως μπέρδεψες τη θέση σου ή τον ρόλο σου;
Γιατί εμείς θέλουμε να πιστεύουμε πως εσύ είσαι ο πολιτικός Προϊστάμενος της ΔΕΠΑ και όχι υπάλληλος της κατασκευαστικής Κοινοπραξίας (στην ο ποία μεγαλομέτοχος είναι κρατική Υπηρεσία της Τουρκίας).
Άκου, Υφυπουργέ:
Με κάτι τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες οδηγήσατε τον λαό στις πλατείες.
Αντί, λοιπόν, να παίξεις το επικοινωνιακό παιχνίδι της Κοινοπραξίας με πρόταση της ΔΕΠΑ (μήπως θα πρέπει να υποψιαστούμε κάτι;) όφειλες και ακόμη οφείλεις, αφού ποτέ δεν είναι αργά, να απαιτήσεις από τους υφιστάμενούς σου της ΔΕΠΑ, τους οποίους εσύ διόρισες, να σου δώσουν ΑΜΕΣΩΣ τις προμελέτες για τις 5-7 εναλλακτικές θέσεις που έχει υποσχεθεί στα διοικητικά όρια της Θεσπρωτίας, αλλά εκτός τουριστικής Ζώνης, όπως την έχει προσδιορίσει η Κυβέρνηση, στην οποία μετέχεις και ο ίδιος.
Δηλαδή από τα όρια Πλαταριάς – Ηγουμενίτσας μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Να απαιτήσεις από τη ΔΕΠΑ να δώσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ πειστικότατες εξηγήσεις στα λίαν ανησυχητικά που κυκλοφορούν στη Θεσπρωτία, περί ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ της τάξης ΔΙΣ, που έχει να κάνει με τη μεγέθυνση των αποστάσεων (Χερσαίων και Θαλασσίων) και τα υποθαλάσσια βάθη, που προσωπικά ακόμη αρνούμαι να πιστέψω.
Όμως είναι αλήθεια πως η κατασκευάστρια Κοινοπραξία θα πληρωθεί ανά μέτρο ή χιλιόμετρο αγωγού, πως αν το υποθαλάσσιο βάθος δεν ξεπερνά τα 25 μέτρα, είναι υποχρεωμένη να σκάψει και να καλύψει, με ασφάλεια τον αγωγό. Άρα το κέρδος αν επιλεγεί η Πέρδικα είναι διπλό, αφού και οι αποστάσεις αυξάνονται και το βάθος είναι δεδομένο.
Αν όμως κάτι τέτοιο «βολεύει» την Κοινοπραξία, δεν μπορεί η οικονομία της περιοχής (Πάργα – Πέρδικα – Σύβοτα) που γενικότερα είναι ΕΘΝΙΚΗ, να θυσιαστεί έτσι ανεύθυνα και εγκληματικά.
Αν δεν πιστεύεις εμένα, ρώτα τους συναδέλφους Κουβέλη και Γκερέκου, που έχουν επισκεφθεί την περιοχή και έχουν δεσμεύσει το Κόμμα σας.
Υφυπουργέ μας, θα έπρεπε να γνωρίζεις πως εμείς οι Θεσπρωτοί και οι Ηπειρώτες γενικότερα, είμαστε λαός ευγενικός και πολιτισμένος.
Το διαπίστωσες αυτό, όταν, την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα, σας παίρνουν όλα τα Κυβερνητικά στελέχη, με τις πέτρες, σας υποδεχθήκαμε με τιμές και περίσσια φιλοξενία.
Που ασφαλώς δεν την τίμησες.
Φοβάμαι όμως πως το πας γυρεύοντας.
Γιατί εμείς είμαστε αποφασισμένοι, παρά το «πούλημα» στο οποίο επιδίδονται κάποια πράσινα ανθρωπάκια που θέλουν να το παίζουν τοπική εξουσία, να προστατέψουμε το περιβάλλον μας, που είναι, άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον μας και, κυρίως, με το μέλλον των παιδιών μας.
Να είσαι σίγουρος πως τα ύποπτα και εθνικά επικίνδυνα παιχνίδια κάποιων που εκμεταλλεύονται τη ΔΕΠΑ, θα φτάσουν στη Δικαιοσύνη.
Γι’ αυτό πρόσεξε μήπως τό τε εσύ θα γί νεις το θύμα, μια νέα Ιφιγένεια, μιας και τα ειδικά Δικαστήρια των πολιτικών, κεντρίζουν πολύ τους Έλληνες.
Αυτά για σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου