Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ένα βήμα πριν τη λειτουργική κατάρρευση το Νοσοκομείο της Πρέβεζας


Το Νοσοκομείο Πρέβεζας βρίσκεται ένα βήμα πριν τη λειτουργική κατάρρευση. Στην ουσία καρκινοβατεί χωρίς πόρους για βασικές λειτουργικές δαπάνες, με τραγικές ελλείψεις υλικών, με τεράστια κενά σε προσωπικό, με δραστικές περικοπές στο πρόγραμμα εφημεριών που υποβαθμίζουν την ποιότητα της περίθαλψης και υποχρεώνουν τους γιατρούς σε απλήρωτη εργασία.
Οι εργαζόμενοι στις 29/8 σε συνέντευξη τύπου, με αφορμή την δίωρη στάση εργασίας δήλωσαν την ετοιμότητά τους να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στην περίθαλψη αλλά και ζήτησαν την στήριξη των βουλευτών των αιρετών, των φορέων, του ιατρικού συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας.

Στις τοποθετήσεις τους έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι το σύστημα υγείας καταρρέει, το νοσοκομείο βρίσκεται σε αδιέξοδο εξαιτίας των τρομακτικών ελλείψεων.
Τις κινητοποιήσεις των γιατρών της Πρέβεζας αν και η συμμετοχή των εργαζομένων δεν ήταν η αναμενόμενη, καλύπτει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Ηπείρου.
Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή ς είναι δραματική και οι υπηρεσίες του καλύπτονται χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν σε λειτουργία, εργαζόμενοι που όπως τόνισαν δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση το κλείσιμο του.
Στη συνέντευξη τύπου ο οι γιατροί κ. Κανέλλος πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου Πρέβεζας, η κ. Σούρδη εκπρόσωπος των γιατρών στη διοίκηση του νοσοκομείου και μέλος της τριμελούς συνδικαλιστικής επιτροπής , ο κ. Πανταζής μέλος της τριμελούς συνδικαλιστικής επιτροπής και του επιστημονικού συμβουλίου αλλά και ο κ. Βουγέλης εκπρόσωπος μη ιατρικού προσωπικού και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου περιέγραψαν την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.
Ο κ. Κανέλος αναφέρθηκε με χαρακτηριστικά παραδείγματα στις ελλέιψεις που υπάρχουν και σημείωσε ότι γίνεται κατανοητό ότι η εν γένει λειτουργία του νοσοκομείου και η εφημέρευση του δεν εγγυώνται καμία ασφάλεια ούτε για τους ασθενείς ούτε για τους γιατρούς. Ο ίδιος δε, αναρωτήθηκε "αν αυτά δεν προοιωνίζουν το κλείσιμο του νοσοκομείου…τότε τι υποδηλώνουν".
Την ανησυχία της για το κλείσιμο του νοσοκομείου ή κάποιων κλινικών εξέφρασε και η κ. Σούρδη η οποία σημείωσε ότι άλλες τοπικές κοινωνίες αντέδρασαν ακόμη και όταν ακουστήκανε φήμες για το κλείσιμο του νοσοκομείου τους.
«Τίτλοι τέλος» για την καρδιολογική κλινική ήταν η φράση με την οποία ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο κ. Πανταζης , σημειώνοντας ότι οι πιστώσεις που υπάρχουν επαρκούν για τις επόμενες είκοσι μέρες.
Αμέσως μετά ο κ. Βουγέλης παρέθεσε τα αριθμητικά στοιχεία που αφορούν γενικότερα την υγεία στην Ελλάδα και που έχουν άμεση σχέση και με την Πρέβεζα και τόνισε ότι «Λουκέτο» θα είναι το επόμενο στάδιο καλώντας την τοπική κοινωνία να ενεργοποιηθεί για τη «σωτηρία» του νοσοκομείου και να παλέψει για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου