Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«Άρρωστη» η Ευρώπη λόγω της οικονομικής κρίσης

health5
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Lancet, για την υγεία στην Ευρώπη,   η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία, με ξεσπάσματα μεταδοτικών  ασθενειών, όπως του AIDS, ακόμα και ελονοσίας στην Ελλάδα, καθώς και με αύξηση των αυτοκτονιών.

Το Reuters αναφέρει πως όλο και λιγότεροι  άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε φάρμακα ή μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιον ιατρό, λόγω της μείωσης του ατομικού αλλά και του οικογενειακού τους εισοδήματος. Η αύξηση δε της ανεργίας έχει επιφέρει ραγδαία άνοδο στα ποσοστά ανθρώπων που πάσχουν απο κατάθλιψη.

Η σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, κυρίως στον Ευρωπαικό Νότο όπως αναφέρει η έρευνα, δεν μπορεί να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια στον τομέα της υγείας.  Ένα ισχυρό προνοιακό σύστημα είναι απαραίτητο, που δυστυχώς δεν υφίσταται.

Πληροφορίες απο ΑΜΠΕ


 

Πηγή http://socialpolicy.gr/2013/04/%ce%ac%cf%81%cf%81%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b7-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%b7-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae.html?fb_source=pubv1#.UVsIbDfPFn4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου