Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Ανθούσα Πάργας: Κρέμασε το σκύλο του γιατί του έφαγε μια κότα

  Το κείμενο δεν είναι δικό μας, αλλά αναδημοσίευση από το "dogworld.blogspot.gr", διορθώσαμε τον τίτλο και επισημάνουμε  ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μαζέψαμε στην περιοχή, το περιστατικό έγινε στην Παλιόπαργα και ο δράστης είναι κάτοικος Ανθούσας.

Άλλο ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος ενός ζώου έλαβε χώρα στην Πρέβεζα αυτή την φορά. Όπως ενημερωθήκαμε από μέλος του σωματείου ''Παρέμβαση για τα ζώα'', χθες στην Αγιά Πάργας ένα τέρας κρέμασε τον σκύλο του με σύρμα σε μια ελιά γιατί του έφαγε μια κότα.

Ο γείτονας του ευτυχώς είδε τι έκανε και έτρεξε να σώσει το ζώο. Ο δράστης τον χτύπησε με μια πέτρα στο κεφάλι και ξανακρέμασε τον σκύλο. Ο γείτονας πάλεψε μαζί του και τον έσωσε για δεύτερη φορά. Ευτυχώς το σκυλί το έσκασε και ο 16 χρονος γιος του γείτονα τράβηξε βιντεάκι με το συμβάν.
 
Το αποτέλεσμα; Η αστυνομία τους πήρε όλους, αυτόν που κρέμασε τον σκύλο, τον κύριο που τον έσωσε και τον 16 χρονο γιο του. Ο δράστης είχε το θράσος να κάνει μήνυση για ξυλοδαρμό και καταπάτηση της περιουσίας του (μπήκε χωρίς την άδεια του στο κτήμα του).

Αυτή τη στιγμή περνάνε αυτόφωρο, περιμένουμε την απόφαση και ελπίζουμε ο εισαγγελέας να αποδώσει δικαιοσύνη και η ποινή να είναι τέτοια ώστε να παραδειγματιστούν όλοι αυτοί που κακοποιούν τα ζώα. 
  ΠΗΓΗ
 Με 22 μήνες φυλάκιση (με αναστολή) και 5000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε ο άνδρας που κρέμασε το σκυλί του από ελιά επειδή του έφαγε μια κότα.

Το περιστατικό, (...) , συνέβη στην περιοχή Αγιά Πάργας της Πρέβεζας. Γείτονας που είδε το περιστατικό, επενέβη και παρότι ο δράστης τον χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι κατάφερε να σώσει τον σκύλο.
Η Βάνα Ζερβά, πρόεδρος του σωματείου ''Παρέμβαση για τα ζώα'', μας ενημέρωσε για την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για οποιονδήποτε σκεφτεί να κάνει κάτι παρόμοιο.
 ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

  1. Σας παρακαλώ να αλλάξετε την αναληθή πληροφορία που έχετε ότι το περιστατικό συνέβη στην Αγιά Πάργας.Η πραγματικότητα είναι ότι συνέβη στην ΑΝΘΟΥΣΑ Πάργας. Σας ευχαριστώ και θα περιμένω την διόρθωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο δεν είναι δικό μας, αλλά αναδημοσίευση από το "dogworld.blogspot.gr", διορθώσαμε τον τίτλο και επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που μαζέψαμε στην περιοχή, το περιστατικό έγινε στην Παλιόπαργα και ο δράστης είναι κάτοικος Ανθούσας.

      Διαγραφή