Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου: Όταν τα νέα μυαλά του τόπου μας πρωτοπορούν...

"Στην σεμνότητα, αλλά και την έλλειψη αυτοπεποίθησης, μετά από πολλά χρόνια συστηματικής επαγγελματικής απαξίωσης των αγροτών και του αγροτικού τρόπου ζωής και των αξιών του, θα προσπαθήσει να υπερκεράσει η παρουσίαση Πετυχημένων Πρακτικών των ανθρώπων της παραγωγής του πραγματικού πλούτου"

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, Κανάλι Πρέβεζας, χώρος συνάντησης, αλληλοενημέρωσης, συζήτησης, ανταλλαγής εμπειριών, βελτίωσης δεξιοτήτων και απόφασης για δράση, για ένα καλύτερο μέλλον, διότι οι νέες και οι νέοι δικαιούνται και μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Και με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα σίγουρα έχουν πάρα πολλές επιλογές για να είναι καλύτερο από ότι είναι σήμερα.

Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου έβαλαν στο μικροσκόπιο κατά την πανσέληνο, 21/8/2013, οι νέες και οι νέοι αγρότες, μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας στην προτελευταία συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής στο γραφείο της ΕΝΑ Πρέβεζας. Οι πολλές δηλώσεις συμμετοχής έχουν «ανεβάσει τον πήχη», αλλά ταυτόχρονα και την αγωνία ανταπόκρισης των μελών των Ομάδων Εργασίας της ΕΝΑ Πρέβεζας, που είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει μόνη της τόσο μεγάλη εκδήλωση, σε τόσο κρίσιμη περίοδο.

Μοιάζει σαν το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου (6-8 Σεπ 2013, Κανάλι Πρέβεζας) να ανέλαβε ξαφνικά, λόγω συγκυριών, το βάρος της επισήμανσης ότι το μέλλον όλων των κοινωνιών των ανθρώπων βρίσκεται στην δικτυωμένη οριζόντια δράση των πολλών μικρών τοπικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, που οργανώνονται από τις τοπικές κοινωνίες, και όχι στις κεντρικές φαραωνικές λαβιρυνθοειδείς «μιζαδόρικες (?)» εργολαβίες της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ίσως ούτε καν στην κεντρικά σχεδιαζόμενη περιφερειακή ανάπτυξη. 


(...) 

Με ανοικτή διαδικασία η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας δέχεται προτάσεις Νέων Αγροτών που εκτιμούν ότι η εμπειρία τους στην αγροτική τους εκμετάλλευση είναι επιτυχής (ζουν αυτοί και η οικογένειά τους από αυτήν, επομένως δεν συνίστανται ιδέες ή εκμεταλλεύσεις που ακόμα δεν έβγαλαν κέρδη) και επιθυμούν να μοιραστούν την εμπειρία τους με άλλους νέους & νέες, αγρότες ή ενδιαφερόμενους να ασχοληθούν στον αγροτικό τομέα, στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. Οι πραγματικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα πρέπει να είναι στην γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία & δασοκομία και μόνο συμπληρωματικά θα μπορούσαν να υπάρχουν: παραγωγή ενέργειας, μεταποίηση & εμπορία της δικιάς τους παραγωγής και αγροτουρισμός. Οι Πετυχημένες Πρακτικές θα παρουσιασθούν στον αντίστοιχο κύκλο συζήτησης το Σάββατο 7-9-2013, πρωί, 10.00-14.00. Για την ενιαία παρουσίαση θα πρέπει η κάθε εκμετάλλευση να δώσει: την ποσότητα και είδος παραγωγής, τα μέσα που αξιοποιεί, το αποτέλεσμα που έχει και σημεία προσοχής. Αποστολή προτάσεων στο enaprevezas@yahoo.gr ή info@festival-newn.gr. Πληρ: 6974 111252 & 6932206602
 
 
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (6-8 Σεπ 2013, Κανάλι & Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας) λειτουργεί ως σταυροδρόμι συνεισφοράς εργασίας, κοινής προσπάθειας, καλής διάθεσης, ανταλλαγής ιδεών και ζύμωσης για ανάληψη δράσης από τους ανθρώπους που οι ίδιοι αποτελούν την ίδια την βάση της κοινωνίας των ανθρώπων, χωρίς «τίτλους» που τι ςπερισσότερες φορές αποδεικνύονται ψευδεπίγραφοι. Όλοι συνεισφέρουν, όλοι οφελούνται, χωρίς εξαρτήσεις, με αυτάρκεια  και βιωσιμότητα.
Η προτελευταία σύσκεψη της οργανωτικής ομάδας του Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 22/8/2013, στις όχθες του Αμβρακικού κόλπου, στο Μιχαλίτσι, με τις φροντίδες του Ιωσήφ μέσα σε μια φεγγαρόφωτη βραδιά, προσφέροντας μια ευχάριστη γεύση, μακρυά από τις ίντριγκες και τους τακτικισμούς των εραστών των κεντρικών εξουσιών. 
 
(...)
 
Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, με αίτηση συμμετοχής, αλλά είναι ελεύθερη η συμμετοχή στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπ 2013, από 20.30 έως 21.30, στην κεντρική πλατεία Καναλιού Πρέβεζας, καθώς και στην αγροτική βραδιά, το Σάββατο, 7 Σεπ 2013,, από 20.30, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Σύλλογου Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου