Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣΝέος κανονισμός μπαίνει σε ισχύ για ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες στις ελληνικές παραλίες.

ΟΧΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ
Συγκεκριμένα με απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών απαγορεύονται πλέον τα τραπέζια και τα καθίσματα στις παραλίες!

ΟΧΙ ΞΥΛΙΝΑ ΔΑΠΕΔΑ
Επίσης απαγορεύονται τα ξύλινα δάπεδα στις αμμουδιές, με εξαίρεση τους  ξύλινους διαδρόμους.

ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ
Ακόμη απαγορεύεται να πλησιάσει ομπρέλα ή ξαπλώστρα σε απόσταση μικρότερη από τα 5 μέτρα!  Κάτι που είναι σωστό, ενώ μέχρι τώρα η απόφαση αυτή ήταν μόλις 3 μέτρα, αλλά σε κάποια μέρη, βλέπε Χαλκιδική π.χ., ούτε αυτό τηρούνταν και υπήρχαν σειρές από ξαπλώστρες εκεί που σκάει το κύμα, ώστε να μην μπορεί να περάσει και να κυκλοφορήσει κανείς στην ακρογιαλιά!

ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ
Οι τροχήλατες καντίνες περιορίζονται στα 15 τ.μ. χώρου από τα 30 που ίσχυαν έως τώρα, δεν πρέπει να έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις.

ΟΧΙ ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ
Οι πάσης φύσεως σκιάδες, τέντες και οι παρόμοιες αφαιρούμενες κατασκευές απαγορεύονται επίσης, ενώ απαγορεύεται η μίσθωση από τους Δήμους παραλιών όπου υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα...

ΔΙΕΤΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ
Τέλος οι Δήμοι θα μπορούν να συνάπτουν διετείς συμβάσεις για τις παραλίες τους, ενώ το κράτος θα ωφελείται με το 30% επί των μισθωμάτων και όχι με το 20% που ίσχυε μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου