Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

River party στον ποταμό Αχέροντα με Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας και Τρεξίματος!Πολυστάφιλο Πρέβεζα - 11 & 12 Αυγούστου 2015



Ο Σύλλογος Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας διοργανώνει στις 11 και 12 Αυγούστου αγώνες Ορεινού Τρεξίματος και Ορεινής Ποδηλασίας 10 χλμ και 30 χλμ αντίστοιχα, στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας. Ο τίτλος της Ορεινής Ποδηλασίας θα είναι: Polistafilo (Lakka Souliou) MTB & MTRun 2015.

Σε μία περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους δρομείς και ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης και τις ελκυστικές συνθήκες της διαδρομής. Η υψομετρική διαφορά για την Ορεινή Ποδηλασία είναι 1.184 μ. με συνεχόμενες εναλλαγές κλίσεων. Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και γνώση της τεχνικής του αθλήματος. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει ένας σταθμός υδροδοσίας στο 17ο χλμ. αλλά και διαρκής υποστήριξη των αθλητών.


Το βράδυ της δεύτερης ημέρας θα γίνει το πάρτι που έχει κλέψει τις καρδιές μας και βρίσκεται στις τοπ επιλογές της καλοκαιρινής διασκέδασης στην Ήπειρο και όχι μόνο. Ο λόγος για ΄΄Acheron River Party΄΄ στις όχθες του μυθικού ποταμού Αχέροντα, το οποίο φέτος, όπως κάθε φορά τα τελευταία 7 χρόνια θα διοργανωθεί στις 12 Αυγούστου.

Στο αθλητικό κομμάτι οι διαδρομές θα περιέχουν μονοπάτια και δασικούς χωμάτινους δρόμους. Επίσης, όσον αφορά την Ορεινή Ποδηλασία θα διασχίζει δύο φορές τον ποταμό Αχέροντα και θα είναι μεσαίας τεχνικής δυσκολίας χωρίς να λείπουν όμως κατηφορικά σημεία με υψηλή τεχνική δυσκολία. Η διαδρομή περνάει μέσα από το μοναδικό στην περιοχή δάσος με τις αιωνόβιες βελανιδιές που φτάνουν σε ύψος και τα 25 μ. Στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος σύλλογοι, ομάδες καθώς και μεμονωμένοι αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (12 Αυγούστου), θα γίνει και ο αγώνας για τους μικρούς μας φίλους, όπου μπορούν να συμμετέχουν μικρά παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.

Όσοι ενδιαφέρονται να καταλύσουν στην Κοινότητα Πολυσταφύλου, θα υπάρχει και κατασκηνωτικός χώρος (camping) με τουαλέτα και ντους.

Την Τρίτη 11 Αυγούστου θα γίνει Pasta Party για τους ποδηλάτες στην πλατεία του χωριού!

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει πριν τον αγώνα να υπογράψουν ειδική δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιείς και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει ιατρική κάλυψη και βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης από εθελοντές ιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εθελοντές διασώστες!

Ώρες εκκίνησης:
ΜTRun 11 Αυγούστου, 18:30 μ.μ.

MTBike 12 Αυγούστου, 10: 00 π.μ.

Αφετηρία και τερματισμός η πλατεία του χωριού.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΜΤΒ & MTRun
Α1. (Ανδρών) 18-35 ετών.
Α2. (Ανδρών): 36 και άνω.
Γ1. (Γυναικών): 18-35.
Γ2. (Γυναικών): 36 και άνω.
Ε. (Έφηβοι): με υπεύθυνη δήλωση γονέα, εφόσον έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και γνωρίζουν το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας ή τρεξίματος.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ: βραβεύονται οι 6 πρώτοι κάθε κατηγορίας, δίπλωμα συμμετοχής οι υπόλοιποι!

Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών θα γίνει συγχώνευση των κατηγοριών. Αθλητές μεγαλύτερων ηλικιών (Α2, Γ2) μπορούν συμμετέχουν στην Α1 &Γ1 κατηγορία, όχι όμως το αντίθετο!

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών των διαδρομών και των όρων διεξαγωγής των αγώνων.
Ισχύουν οι κανονισμοί Ορεινής Ποδηλασίας.

Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη και όλες οι φωτογραφίες θα παρέχονται δωρεάν (ηλεκτρονικά)!

Πληροφορίες: 6977356003 (Καρζής Κων/νος)
e' mail: polistafilomtb@yahoo.gr
Εγγραφές στο e-mail: polistafilomtb@yahoo.gr αναγράφοντας: όνομα, ηλικία, κατηγορία ΜΤΒ ή MTRUN, τηλέφωνο, διεύθυνση και σύλλογο αν υπάρχει.

Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Την ημέρα της διοργάνωσης θα υπάρχει η δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό εγγραφών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΔΩΡΕΑΝ

- See more at: http://www.epilogesmagazines.gr/viewarticle.php?productID=6774&id=382#sthash.FUWPmotg.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου