Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Σήμερα στις 9 το βράδυ οι “Βακχες” στη Δωδώνη


 
Στις 9 το βράδυ της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου οι “Βακχες” του Ευρυπίδη σταματούν στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης για ακόμη μια ξεχωριστή παράσταση. Σαν αυτές που απόλαυσαν και χειροκρότησαν προηγουμένως χιλιάδες θεατές στα Θέατρα της Αρχαίας Μεσσήνης, του Αρχαίου Ωδείου της Πάτρας και του Θεάτρου Πέτρας στην Πετρούπολη. Μετά τη Δωδώνη ακολουθεί το Θέατρο των Φιλλίπων και στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδεύσει σε αρχαία θέατρα της Μεσογείου με πρώτο σταθμό τη Μασσαλία...

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαθεοδώρου με μια πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών, προξενεί το διεθνές ενδιαφέρον από καλλιτεχνικής πλευράς και προκαλεί ευμενή σχόλια λόγω των πολλών και μεγάλων καινοτομιών της.Μεταξύ αυτών η απόδοση στη νοηματική από τον επι σκηνής διερμηνέα Στράτο Πατρινό.


Η παράσταση με βαθιά ανθρωπιστικό χαρακτήρα αφού για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε κωφούς να παρακολουθήσουν μαζί με όλους το συγκλονιστικό πολιτικό έργο του Ευρυπίδη που διακρίνεται για τον οξύ, άμεσο και επίκαιρο λόγο του.

Η παράσταση που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ, του ΥΠ.Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος καθώς και οι συντελεστές της βραβεύτηκαν ήδη από τον Ευρωπαικό Όμιλο για την UNESCO, από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, την υφύπουργό παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Επρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη εκ μέρους της Κυβέρνησης. Η βράβευση έγινε στο Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, τρίτο σταθμό της διεθνούς περιοδείας της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενδιαφέρον για να φιλοξενήσει στο Δήμο Άρτας και συγκεκριμένα στο θέατρο του Κάστρου την παράσταση του αρτινού σκηνοθέτη Γιώργου Παπαθεοδώρου εξεδήλωσε και ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου