Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ


aisiodoxia_epistimi

Δεν μπορεί, κάποτε ο Έλληνας θα αντιληφθεί ότι η αιτία όλων των δεινών είναι το πολίτευμα της χώρας. Δυστυχώς ακόμα και τώρα, θεωρεί ήσσονος σημασίας το θέμα του πολιτεύματος για όλα αυτά που υφίσταται. Ίσως μάλιστα να έχει πεισθεί, από την προπαγάνδα του συστήματος, ότι σήμερα έχουμε το καλύτερο πολίτευμα που γνώρισε ποτέ η χώρα.

Κάποια στιγμή όμως θα συνειδητοποιήσει ότι το εκτροφείο όλης της διαπλοκής, όλων των σκανδάλων, η αιτία της υποβαθμισμένης Παιδείας του, της οικονομικής καταστροφής του και της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους, είναι το πολίτευμα.

Μπορεί και άλλα κράτη να έχουν παρεμφερές πολίτευμα, αλλά το δικό μας Σύνταγμα περιέχει τόσα παράθυρα ανοικτά στα ολιγαρχικά (ντόπια και ξένα) συμφέροντα, που στην ουσία το καθιστούν πτώμα σε τυμπανιαία κατάσταση για τα συμφέροντα του λαού.Αυτό το πολίτευμα πρέπει να αλλάξει.

Όμως δεν πρέπει να αλλάξει από τους ίδιους τους πολιτικούς, γιατί αυτοί θα κοιτάξουν να εξασφαλίσουν και πάλι πρώτα τα συμφέροντά τους, καθώς  και αυτά της παρασιτικής ολιγαρχίας.

Θα πρέπει να αλλάξει από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι θα κοιτάξουν να εξασφαλίσουν πρώτα τα δικά τους συμφέροντα. Εξάλλου, μήπως αυτό ακριβώς δεν είναι η δημοκρατία; Δηλαδή οι πολίτες να αποφασίζουν για τη ζωή τους;

Πέτρος Χασάπης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου