Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ψηφιακή τηλεόραση


Από τις αρχές Δεκεμβρίου μπαίνει και η Δυτική Ελλάδα στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης. Η μετάβαση προγραμματίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου 2011, οπότε το ψηφιακό σήμα θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνανικά».Η ανάγκη μετάβασης στο ψηφιακό σήμα θα βοηθήσει να απελευθερωθούν πολύτιμες συχνότητες, μιας και στην ψηφιακή εκπομπή μέσα από μια συχνότητα μπορούν να εκπέμπουν 4 τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και ραδιόφωνα.Με απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), όλες οι χώρες πρέπει μέχρι το 2015 να έχουν εγκαταλείψει την ξεπερασμένη αναλογική μετάδοση. Μάλιστα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προτρέπονται όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες να έχουν περάσει την ψηφιακή μετάδοση από το 2012.Η μετάβαση έχει τρεις φάσεις. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 1η φάση, με 23 κέντρα μετάδοσης σε όλη την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει η 2η φάση με 150 κέντρα εκπομπής και στην 3η φάση θα καλυφθούν τα κενά (filling) με 400 κέντρα εκπομπής πανελλήνια.

Για την λήψη, χρειάζεται μια τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη mpeg 4, ή η ύπαρξη εξωτερικού αποκωδικοποιητή mpeg 4. Στην αγορά κυκλοφορούν 2 τύποι, ο απλός SD και ο υψηλής ευκρίνειας HD.

Προσοχή στην αγορά, μιας και μια παλιά τηλεόραση χωρίς είσοδο HDMI δεν υπάρχει λόγος να εξοπλιστεί με δέκτη HD. Επίσης το νέο ψηφιακό σήμα, έχει λιγότερες απαιτήσεις σε ισχύ, οπότε και πολλοί τηλεθεατές δεν χρειάζονται ενισχυτή σήματος στην κεραία. Πάνω σε αυτό υπάρχουν κρούσματα εμπόρων που πουλάνε «ψηφιακές» κεραίες, καλώδια και βύσματα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη αλλαγής στο σύστημα λήψης.

Οι τηλεθεατές που τις τελευταίες μέρες έχουν στην οθόνη τους το κυλιόμενο μήνυμα που προειδοποιεί για την μετάβαση στο ψηφιακό σήμα, θα πρέπει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου να έχουν προβεί στις απαραίτητες αλλαγές. Όλοι οι υπόλοιποι (που έχουν λήψη από το πάρκο κεραιών στο Κορφοβούνι) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία αλλαγή.Τα κανάλια που θα εκπέμψουν σε ψηφιακό σύστημα, είναι η ΕΤ1, ΝΕΤ, ERT3, ERT HD και τα κανάλια της Digea MEGA, ANT1, STAR, SKAI, ALTER, ALPHA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. Αναμένεται η μετατροπή 2 πομπών αναλογικού σήματος της ΕΡΤ, σε ψηφιακούς (για μείωση του κόστους) τους επόμενους μήνες, ώστε να μεταδίδουν τα κανάλια RIK, prisma, sport+ κτλ.
ΠΗΓΗ:epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου