Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τι δεν μας δίδαξε η κρίση

Εντάξει, λεφτά δεν υπάρχουν, τώρα το ξέρουμε όλοι, ανεξαρτήτως των ερμηνειών που δίνει ο καθένας. Αυτό που διαφεύγει από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου είναι ότι αφού το κράτος δεν μπορεί να βοηθήσει να αυξήσουμε το εισόδημά μας (και αντιθέτως κάνει ό,τι μπορεί για να το μειώσει), θα μπορούσε τουλάχιστον να βοηθήσει να μειώσουμε κάπως τις δαπάνες.

Θα μου πεις ότι αυτά δεν γίνονται, όλο το σύστημα στηρίζεται στο ότι εσύ θα συνεχίσεις να πληρώνεις, έχεις δεν έχεις, το μοναστήρι ναν’ καλά – οι δανειστές, οι διεθνείς οργανισμοί και οι τράπεζες.
Και όμως, μπορούν να γίνουν. Στις έκτακτες περιστάσεις απαιτούνται έκτακτα μέτρα, η κρίση ας γίνει επιτέλους αφορμή να κοιτάξουμε πίσω απ’ το δάχτυλό μας και να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι, όχι όπως μας την παρουσίαζε το καθεστώς της πλαστής ευημερίας.
Αν κόβεις μισθούς, συντάξεις και άλλα εισοδήματα, βρες τρόπο τουλάχιστον να μειώσεις τις παράπλευρες δαπάνες της ελληνικής οικογένειας.
Περιμένω ένα νόμο που θα ’ρθει με το χαρακτήρα του επείγοντος, ή έστω μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είναι και της μόδας, με την οποία να αποδομείται το σύστημα των στυγνών εξετάσεων και της παπαγαλίας, αυτός ο βρόχος που απομυζά  την ελληνική οικογένεια και τρέφει την παραπαιδεία: φροντιστήρια, ιδιαίτερα, σχολές ξένων γλωσσών, ΙΕΚ επαγγελματικής κατάρτισης. Δεν έχεις λεφτά να δώσεις, σύμφωνοι, απάλλαξέ με τουλάχιστον από τα λύτρα της ψευτοπαιδείας!
Φτιάξε online υπηρεσίες για να μη στηνόμαστε σε ουρές στις εφορίες, στα υπουργεία και στις πολεοδομίες, για να μη χάνουμε μεροκάματα τρέχοντας σε υποθηκοφυλακεία και σε ληξιαρχεία. Καθόλου δεν με νοιάζει αν διαλύσεις όλες τις εφορίες, κι ας ωρύονται οι πολιτικάντηδες της επαρχίας, αρκεί να μπορώ να πραγματοποιώ τις συναλλαγές μου εξ αποστάσεως. Από τον υπολογιστή, το κινητό ή το σταθερό τηλέφωνο ή, έστω, από τα ΚΕΠ, που κι αυτά όμως εσύ έρχεσαι να τα διαλύσεις αντί να τα ενδυναμώσεις στον καιρό της κρίσης, τώρα που είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία. Και να ξέρεις ότι τον έφορό σου και τον προϊστάμενο της πολεοδομίας σου, της εφορίας αρχαιοτήτων, του υγειονομικού ή όποιας άλλης υπηρεσίας έχει εφεύρει το διεστραμμένο σου σύστημα για να με καταδυναστεύει, προτιμώ να μην τον συναντάω στο τετ α τετ. Καλύτερα ούτε ζωγραφιστό να μην τον βλέπω. Δεν έχεις λεφτά, το ξέρω, είσαι απένταρος και μπαταχτσής, αλλά απάλλαξέ με τουλάχιστον από τα λύτρα της γραφειοκρατίας.
Απάλλαξε τον Έλληνα, κι αν δεν μπορείς να τον δεις ως Έλληνα δες τον, τουλάχιστον, ως ψηφοφόρο σου, ως κουκί έστω, και όχι ως υποζύγιό σου, από τα φακελάκια στο γιατρό και στο νοσοκομείο, από το γρηγορόσημο στη δημόσια υπηρεσία, από τις μίζες, τους «καφέδες», το κατιτίς τελοσπάντων του εφοριακού, ξέρεις εσύ καλύτερα για ποιο πράγμα σου μιλάω, εσύ το έστησες κι εσύ το ενίσχυσες τόσα χρόνια – διάλυσέ το, λοιπόν, τώρα!
Λες ότι θέλεις να σώσεις την Ελλάδα, να μας σώσεις (που δεν είναι ακριβώς το ίδιο). Βρες τρόπο να μην ξοδεύουμε εργάσιμες μέρες και αμοιβές δικηγόρων για να πηγαίνουμε να στηνόμαστε τέσσερις και πέντε φορές σε άθλιες αίθουσες δικαστηρίων, μονάχα για να πληροφορηθούμε ότι η δίκη μας, για άλλη μία φορά, αναβλήθηκε. Απάλλαξέ με τουλάχιστον από τα λύτρα της αρνησιδικίας!
Απάλλαξέ με από τα λύτρα της αισχροκέρδειας. Ενίσχυσε με κάθε τρόπο το κίνημα χωρίς μεσάζοντες. Δώσε κίνητρα, βόηθα τους να πραγματοποιήσουν ποιοτικούς ελέγχους, παραχώρησέ τους πλατείες, παρακίνησε τους δημάρχους, κάνε κάτι για να ταρακουνηθεί η αγορά και να πέσουν οι τιμές. Ξέρω, οι μεσάζοντες και οι ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ είναι οι δικοί σου άνθρωποι, τους νιώθεις πιο κοντά σου από ό,τι τους καταναλωτές αλλά είπαμε, στις έκτακτες περιστάσεις χρειάζονται έκτακτες λύσεις, ας μείνει πίσω και κάτι καλό απ’ όλη αυτή την κρίση που μας διαλύει…


Υ.Γ. Ας τ’ ακούει αυτά και η Αριστερά. Η οποία μπορεί να μην ευθύνεται για τα όσα συμβαίνουν, αλλά κάτι απ’ όλ’ αυτά οφείλει να αποτυπώσει με πιο αδρές γραμμές στα προγράμματά της, έστω και με κάποιο κόστος.
ΠΗΓΗ:
http://kasdaglis.wordpress.com/2012/11/21/%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CE%BE%CE%B5-%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου