Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Σε 45 πόλεις ποδηλατοπορεία την Κυριακή






Χιλιάδες ποδηλάτες σε 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, δίνουν ραντεβού την Κυριακή το μεσημέρι, για την 6η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία, μια «πανελλαδική κινητοποίηση κεφάτης διαμαρτυρίας κι επίμονης διεκδίκησης», με κεντρικό αίτημα «βιώσιμες μετακινήσεις».

  Οι πόλεις που συμμετέχουν στην πανελλαδική ποδηλατοπορεία, την οποία οργανώνουν ομάδες ποδηλατών κάθε πόλης, είναι: Αθήνα, Αλίαρτος, Αμαλιάδα, Αντίπαρος, Άργος, Άρτα, Βόλος, Δράμα, Ζάκυνθος, Ζαχάρω, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο, Θάσος, Θεσσαλονίκη, Ιεράπετρα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κάρυστος, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Λαμία, Λάρισα, Λήμνος-Μύρινα, Λιβαδειά, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη, Μώλος-Καμμένα Βούρλα-Αγιος Κωνσταντίνος, Ναύπλιο, Ξάνθη, Πάτρα, Πρέβεζα, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Σκύρος, Σπάρτη, Σχηματάρι, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χαλκίδα, Χανιά, Χίος, Σκάλα Ωρωπού.
(...)
 Στο www.podilates.gr υπάρχουν πληροφορίες για τα ραντεβού των 45 πόλεων αλλά και για τις “προσυγκεντρώσεις” της Αθήνας- τις συναντήσεις σε όλο το λεκανοπέδιο. 



Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι οι βιώσιμες μετακινήσεις. «Ζητάμε χώρο για το ποδήλατο αλλά και προώθηση των δημόσιων συγκοινωνιών. Στον καταιγισμό της οικονομικής κρίσης, οφείλει η πολιτεία να παράσχει εναλλακτική λύση στην χρήση του πολυέξοδου αυτοκινήτου. Το λεωφορείο, το τρόλεϊ, το μετρό και το τραμ δεν είναι πολυτέλεια, αλλά είδος πρώτης ανάγκης, και τα κόμιστρα οφείλουν να προσαρμοστούν αναλόγως. Τι έγιναν, αλήθεια, οι δεσμίδες των 11 εισιτηρίων στην τιμή των 10; Πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσουν οι λεωφορειολωρίδες από τα παρκαρισμένα οχήματα;», αναφέρεται στο κάλεσμα για την πορεία. 

Παράλληλα με την ποδηλατοπορεία, και για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται η καμπάνια "Με Ποδήλατο στη Δουλειά," από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 14 Ιουνίου, σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου καλούνται να συμμετέχουν εργαζόμενοι και εργοδότες, δηλώνοντας σε όλους ότι το ποδήλατο είναι παρόν στην καθημερινή μετακίνηση. Η καμπάνια αναδεικνύει οργανισμούς, οι οποίοι έχουν εργαζόμενους που μετακινούνται με ποδήλατο. Περισσότερες πληροφορίες στο biketowork.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου