Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ για πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών από επιχειρήσεις. Η επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα θα λαμβάνει επιχορήγηση έως €25 για κάθε ημέρα απασχόλησης του νέου ωφελούμενου. Το πρόγραμμα επιχορήγησης «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών» ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου 2012.

Ποσό και διάρκεια επιχορήγησης

Η επιχορήγηση θα είναι €20 για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και €25 την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών. Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση θα διαρκέσει 24 μήνες.

Ποιοι άνεργοι θα ενταχθούν

Oι ωφελούμενοι που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, πρέπει να:

  -  είναι πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα),

  -  είναι έως και 35 ετών (να διανύουν δηλαδή έως και το 35ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία πρόσληψης τους),

  -  διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος.


Ποιες επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορήγηση

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου.

Οι αιτήσεις από τις ενδιαφερόμενες για επιχορήγηση επιχειρήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ, αλλά και στα ΚΠΑ2, εφόσον η επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα απασχόλησης νέων έως 35 ετών, πτυχιούχων ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, θα βρείτε στο συνημμένο αρχείο.
Συνημμένο αρχείο:

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων έως 35 ετών από τον ΟΑΕΔ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου