Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Από τον Εισαγγελέα Πρέβεζας μαθήματα φιλοζωίας και ηθικής - Αξίζουμε επαίνους για το Καταφύγιο Πρέβεζας, τόνισε ο κ. Μάστακας

Οι δολοφονίες αδέσποτων, το Καταφύγιο Ζώων στο Νεοχώρι και θέματα δημόσιας υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης της Εισαγγελίας Πρέβεζας στα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα κ. Μάστακα το τελευταίο διάστημα η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Πρέβεζας με τα ακραία περιστατικά δολοφονίας ζώων είτε με φόλες είτε με διάφορους άλλους τρόπους, αναδεικνύει το πρόβλημα της εγκατάλειψης των ζώων από τους ανθρώπους αλλά και της λανθασμένη νοοτροπίας που έχουν κάποιοι απέναντι στα ζώα.

Υποστήριξε πως οι άνθρωποι οι οποίοι εγκαταλείπουν σκυλιά ή άλλα ζώα πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν συνείδηση και να καταλάβουν ότι από την στιγμή που αποκτούν ένα κυνηγετικό σκύλο για παράδειγμα, είναι υποχρεωμένοι απέναντι στο σκυλί να το φροντίσoυν μέχρι το τέλος της ζωής του και όχι από τη στιγμή που θα γεράσει να το αφήσουν στην τύχη του σε κάποιον από τους δρόμους της πόλης. 
Εάν πάλι οι ίδιοι θέλουν μπορούν να το αφήσουν στο Καταφύγιο ζώων στο Νεοχώρι, με την προϋπόθεση φυσικά να συνεισφέρουν οικονομικά για τη φροντίδα του ζώου.

Τόνισε πως από τη στιγμή που ένα ζώο εγκαταλειφτεί στη μοίρα του, είναι επόμενο να αναζητήσει τροφή, να ασθενήσει και να δημιουργήσει ακόμη και προβλήματα.

Ο κ. Μάστακας αναφερόμενος στα τελευταία ηλεκτρονικά δημοσιεύματα για το Καταφύγιο ζώων στο Νεοχώρι, χαρακτήρισε λανθασμένο τον τρόπο που παρουσιάστηκε το θέμα, επισημαίνοντας πως δεν μπορούν κάποιοι να απομονώνουν τη φωτογραφία ενός σκύλου και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις για το Καταφύγιο.

Τόνισε πως το Καταφύγιο Πρέβεζας είναι το πρώτο στην Ελλάδα και ως πόλη αξίζουμε επαίνους για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Επισήμανε πως τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προκάλεσαν προβλήματα όσον αφορά τις υιοθεσίες σκύλων από το Καταφύγιο οι οποίες από 12 που είχαν προγραμματιστεί το τελευταίο διάστημα, μετά τα δημοσιεύματα, μειώθηκαν σε 3. 

Ο κ. Εισαγγελέας υπογράμμισε πως βάση Νόμου, τα υγιή εμβολιασμένα ζώα, στειρωμένα, τα οποία δεν έχουν προβλήματα συμπεριφοράς, μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη και όχι να κλείνονται στο Καταφύγιο, άλλωστε αυτό προβλέπει ο Νόμος, ενώ θα πρέπει να δημιουργηθούν και ταΐστρες σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε τα ζώα να μπορούν να τραφούν.

Ο ίδιος καταλήγοντας, σημείωσε πως πρόκειται για ζήτημα φιλοζωίας, πολιτισμού και δημόσιας υγείας επισημαίνοντας πως η Νομοθεσία έχει ξεκινήσει ήδη να ενεργοποιεί τους Δήμους όσον αφορά την δημιουργία Καταφυγίων και την συγκρότηση ειδικής επιτροπής από κτηνιάτρους και ειδικούς για θέματα ζώων. 

Επισήμανε δε πως όσον αφορά το θέμα της λύσσας και τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ο κόσμος είναι ανενημέρωτος και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις στην πόλη μας που άνθρωποι θανατώνουν ζώα τα οποία δεν μπορούν να κολλήσουν λύσσα όπως οι γάτες. 

Ο κ. Μάστακας απευθυνόμενος προς τα ΜΜΕ, τόνισε πως πρέπει ο κόσμος να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί απέναντι στα ζώα και να αλλάξει πρώτα απ’ όλα νοοτροπία.

Να επισημάνουμε ότι πριν τη συνάντηση του Εισαγγελέα με τα τοπικά ΜΜΕ, προηγήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου, της Παρέμβασης Για Τα Ζώα, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και τις Αστυνομικές Αρχές για το ίδιο θέμα.

Άρης Τσελίκος
TOPΠΙΚΗ ΦΩΝΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου