Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Μην τολμήσεις να τους πεις “λαθρομετανάστες”.!

Μην τολμήσεις!

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αναφέρεις τίποτα στο κεντρικό δελτίο. Αλλά αν τυχόν και το κάνεις, πρόσεξε καλά. Οι τέσσερις που συνέλαβε το πρωί η αστυνομία σε μια έρημη ακτή του Καστελόριζου είναι Σύριοι.

Έφυγαν από τη χώρα τους όπου μόνο σήμερα “τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατά θέσεων ανταρτών στις επαρχίες του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία και της Ντεράα, στην νότια, όπωςμετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Αυτοί οι τέσσερις, βγήκαν από μια χώρα που έχασε πια το λογαριασμό των νεκρών της, με ένα τρόμο που κανείς από μας, ούτε κατά διάνοια μπορεί να φανταστεί. Περπατώντας πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία. Δεν ξέρω πώς διέσχισαν όλα νότια παράλια, αλλά τελικά τα κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι το Kaş. Από εκεί έπεσαν στη θάλασσα και κολύμπησαν. Μέχρι το Καστελόριζο. Μέχρι την έρημη ακτή που τους βρήκε μετά από λίγο η αστυνομία. Φυσικά χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα. Χωρίς βίζα εισόδου στη χώρα μας.

Αυτούς τους τέσσερις λοιπόν πρόσφυγες, απόψε, στο κεντρικό δελτίο, μην τολμήσεις να τους πεις “λαθρομετανάστες”.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου