Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

JPMorgan: Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία!

 https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQmum7YCJh8xKwtj5akbIYE1omA_onbu6FZZGoVaVNYM_5pv6WbQ
Έκθεση της JPMorgan (διαβάστε τη ΕΔΩ), δημοσιευμένη στα τέλη Μαΐου του 2013, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το πολιτικό μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Ευρωπαϊκό Νότο τα διεθνή χρηματοτραπεζικά συμφέροντα. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, της μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας των ΗΠΑ, προβλέπει εκτεταμένη περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και στέλνει σαφή εντολή στους εγχώριους επιτελείς: Ξεφορτωθείτε την Δημοκρατία!

Η ανάλυση κάνει ξεκάθαρα λόγο για  «δημοκρατικό πλεόνασμα» στις χώρες του Νότου και για «προβλήματα» πολιτικής και νομικής κληρονομιάς, που καθυστερούν την «επιτυχία» των επιβαλλόμενων «διαρθρωτικών» προγραμμάτων. Κατά τους συντάκτες της Έκθεσης η περαιτέρω «διαρθρωτική προσαρμογή» βρίσκει εμπόδιο σε δημοκρατικούς θεσμούς και κεκτημένα, σε εμπεδωμένες δομές του πολιτεύματος. Το συνταγματικό πλαίσιο ελευθεριών και δικαιωμάτων στις χώρες του Νότου είναι «άκρως» προοδευτικό, αντικατοπτρίζοντας τους πολιτικούς συσχετισμούς στις χώρες αυτές στην περίοδο της μεταπολίτευσης, μετά την έξοδο από φασιστικά καθεστώτα. Η «αριστερίζουσα»  κρατούσα αντίληψη της δεκαετίας μετά την πτώση της Χούντας εμπέδωσε και θεσμοθέτησε θεσμούς και πρακτικές, που αποτελούν σήμερα ανάχωμα στην «δημοσιονομική εξυγίανση» της χώρας.

Η ανάγνωση  αποσπασμάτων από το Σώμα της Έκθεσης προκαλεί τρόμο:


«Τα Συντάγματα των χωρών αυτών αποκρυσταλλώνουν την υπεροχή των σοσιαλιστικών και κεντροαριστερών κομμάτων, μετά την ήττα του φασισμού. Για να έχει μέλλον η μακροπρόθεσμη επιβίωση της Οικονομική και Νομισματικής Ένωση, τα «πολιτικά χαρακτηριστικά» των χωρών αυτών πρέπει να αμβλυνθούν. Όταν οι Γερμανοί πολιτικοί μιλάν για διαρκή διαδικασία προσαρμογής, προφανώς έχουν στο νού τους συνδυασμό οικονoμικών και πολιτικών αλλαγών».

Και παρακάτω:

Τα πολιτικά συστήματα της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν τα εξής  χαρακτηριστικά:

Αδύναμη εκτελεστική εξουσία, ισχυρές περιφερειακές δομές, συνταγματική προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, συστήματα συναινετικών διαδικασιών που ευνοούν τις πελατειακές σχέσεις , δικαίωμα πολιτικής διαμαρτυρίας κατά «προωθούμενων» αλλαγών στο status quo.

Τα «μειονεκτήματα» (!!!!!!) αυτής της πολιτικής κληρονομιάς ανέδειξε η οικονομική κρίση. Οι κυβερνήσεις των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου υπήρξαν μόνο  μερικώς επιτυχείς στην επιβολή ατζέντας οικονομικών και δημοσιονομικών «αλλαγών», αφού ήρθαν αντιμέτωπες με «εμπόδια»(!!!!!!!!!), όπως οι εμπεδωμένοι θεσμοί στην Πορτογαλία, η ισχυρές περιφέρειες στην Ισπανία και η άνοδος των «λαϊκιστικών» κομμάτων στην Ελλάδα.

Η JP Morgan ξερνάει ωμά και απροκάλυπτα όλη την αλήθεια για όσα εξυφαίνουν για την Ελλάδα τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας. Στόχος είναι να ξεφορτωθούν εργασιακά  κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, να πνίξουν πυρήνες αντίστασης και κινήματα και να αποτρέψουν το λαό από το να ψηφίσει τα «λάθος κόμματα».

Η συνταγή από-δημοκρατικοποίησης της χώρας, που υπαγορεύουν  τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά συμφέροντα στους επιτελείς τους, εκτελείται κατά γράμμα από την ελληνική κυβέρνηση. Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, ,στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες χωρίς επίσημα έγγραφα, διάλυση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων, κατάργηση των θεσμών συλλογικής εκπροσώπησης , συστηματική παραβίαση του Συνταγματικού Χάρτη της χώρας, εκφυλισμός του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, προπαγανδισμός της θεωρίας των δυο άκρων, πλήρη χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τον Μάϊο του 2013 η Έκθεση διαπίστωνε με πικρία ότι «η διαδικασία πολιτικής «αλλαγής» (βλέπε. Δημοκρατικής εκτροπής)είναι ακόμη στα σπάργανα.

 Το Σεπτέμβριο του 2013 η Κυβέρνηση  σε  ανοικτή συνεργασία με τα παγκόσμια τραστ συμφερόντων χτίζει με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα το σκηνικό για την αλλοίωση της δημοκρατίας στη χώρα, με πρόσχημα πάντα την διαφύλαξη της μνημονιακής «ομαλότητας».

 Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την πλήρη αυταρχοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής (Δείτε ΕΔΩ από το Periodista.gr) στη χώρα βρίσκονται ήδη στο συρτάρι του Πρωθυπουργού.

Και στοχεύουν ευθέως στην καρδιά της δημοκρατίας.

Συνημμένα: Ολόκληρη η έκθεση της JPMorgan

Πηγή: totekmirio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου