Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα!!

Στις 11 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να ανοίξει την πόρτα της στα μεταλλαγμένα αν ψηφίσει υπέρ της καλλιέργειας του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. 

Την ώρα που οι πολυεθνικοί κολοσσοί αγροτεχνολογίας Monsanto και BASF αποσύρονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει να «σερβίρει» τα μεταλλαγμένα από την πίσω πόρτα. Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 11ης Φεβρουαρίου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα ψηφίσουν την πρόταση για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού «1507» της εταιρείας Pioneer-DuPont. Το καλαμπόκι «1507» έχει μεταλλαχθεί για να παράγει την παρασιτοκτόνο τοξίνη Bt και να αντιστέκεται στην εντατική χρήση του ζιζανιοκτόνου glufosinateammonium.

H περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace καθώς και χιλιάδες καταναλωτές ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, να διατηρήσει τη σταθερά αρνητική στάση της Ελλάδας και όχι απλώς να καταψηφίσει, αλλά και να ηγηθεί -με την ιδιότητά του ως προεδρεύων- ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την απόσυρση της πρότασης έγκρισης του μεταλλαγμένου καλαμποκιού. Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής, η χώρα μας ψηφίζει σταθερά κατά των μεταλλαγμένων και έχει απαγορεύσει την καλλιέργειά τους σε ολόκληρη την επικράτεια. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών καλείται να ζητήσει απόσυρση της πρότασης για καλλιέργεια του καλαμποκιού «1507» βάσει επιστημονικών και νομικών δεδομένων. 

Η ίδια η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), ήδη από το 2011, εντόπισε επιπτώσεις της τοξίνης του συγκεκριμένου μεταλλαγμένου καλαμποκιού σε ωφέλιμα έντομα, ενώ επιπλέον δεν έχουν εκτιμηθεί επαρκώς οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτενούς καλλιέργειάς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που δόθηκε έγκριση για μεταλλαγμένο φυτό για καλλιέργεια στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν το 2010 για τη μεταλλαγμένη πατάτα της εταιρείας BASF (περιείχε γονίδιο ανθεκτικότητας σε αντιβιοτικά). Τότε η Greenpeace είχε συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο υπογραφές από πολίτες που ζητούσαν να παγώσει η έγκριση της πατάτας αλλά και όλες οι εγκρίσεις των μεταλλαγμένων. Αυτή η πατάτα θεωρήθηκε μεγάλη εμπορική αποτυχία και η BASF αποφάσισε να την αποσύρει από την αγορά.

πηγη:efsyn.gr και greenpeace.gr 
 
Η καμπάνια της Greenpeace :
Ζητάμε από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, να ψηφίσει κατά του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507. Επιπλέον, ως προεδρεύων του Συμβουλίου, να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να αποσυρθεί εντελώς η πρόταση για έγκριση καλλιέργειας αυτού του καλαμποκιού, το οποίο αποτελεί απειλή για τη γεωργία και το περιβάλλον στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες πολίτες που λένε όχι στα μεταλλαγμένα!

Υπόγραψε και μοιράσου τη σελίδα με όποιον τρόπο μπορείς!

http://www.greenpeace.org/greece/el/ 

 http://www.greenpeace.org/greece/el/campaigns/gmo/gmo_solution_pledge/?utm_source=gmo_corn&utm_medium=openspace&utm_campaign=gmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου