Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Επι_μένουμε Ελλάδα - "Stand Up Paddle" στην Πάργαhttps://www.youtube.com/watch?v=62d65JpGpFs#t=324

 Στην Πάργα βρέθηκε πριν λίγες ημέρες συνεργείο της ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση) προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για την εκπομπή "Επι_μένουμε Ελλάδα" που προβάλλεται κάθε μεσημέρι στη ΝΕΡΙΤ.

Το συνεργείο της εκπομπής βρέθηκε στο Βάλτο και πραγματοποίησε γυρίσματα με τους αθλητές της περιοχής που κάνουν Stand Up Paddle, ένα σχετικά νέο θαλάσσιο σπορ για τη χώρα μας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην καθημερινότητα και της Πάργας αφού όπως τόνισε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ ο εκπαιδευτής κ. Κώστας Γεραλέξης, αυτή τη στιγμή στην περιοχή ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ περισσότερα από 60 άτομα .

Το Stand Up Paddle έχει τις ρίζες του στην αρχαία Πολυνησία και ουσιαστικά είναι ένα είδος κωπηλασίας πάνω σε μια σανίδα που μοιάζει με του σερφ αλλά είναι πιο μεγάλη και φαρδιά. Ο αναβάτης στέκεται όρθιος πάνω σε ένα σκάφος στυλ longboard-surf, και χρησιμοποιεί σαν κινητήριο μοχλό ένα μακρύ μονόπλευρο κουπί, ώστε να κινείται εμπρός.

Είναι μια διασταύρωση του σερφ και του κανό και ενώ έγινε διάσημο από σέρφερς για να πιάνουν πιο εύκολα κύματα, τώρα πλέον το Stand Up Paddle έχει τόσα πολλά είδη όπως το SUP Touring σε flat νερά μέχρι και τη SUP Yoga!

Για το Stand Up Paddle αλλά και τη Stand Up Yoga μίλησαν στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ ο εκπαιδευτής Stand Up Paddle Κώστας Γεραλέξης και η γυμνάστρια Κατερίνα Βέκιου και στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή που προβλήθηκε χθες.

Πηγή:        atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου