Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Φωτογραφία: ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.
(ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)
ΠΕΜΠΤΗ 14/8 (Παραλία Μπούκας) : Συναυλία με Κερκυραϊκά μουσικά σχήματα - Ελεύθερο camping.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/8 (Ποτάμι Λευκίμμης) : Προβολή ντοκιμαντέρ - Ανοικτή συνέλευση συζήτηση.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/8 (Παραλία Μπούκας) : Μίνι τουρνουά beach volley.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.
(ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, 
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)
 
ΠΕΜΠΤΗ 14/8 (Παραλία Μπούκας) : Συναυλία με Κερκυραϊκά μουσικά σχήματα - Ελεύθερο camping.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/8 (Ποτάμι Λευκίμμης) : Προβολή ντοκιμαντέρ - Ανοικτή συνέλευση συζήτηση.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/8 (Παραλία Μπούκας) : Μίνι τουρνουά beach volley.

Σε ποιον ανήκει η Μπούκα;

Κάθε Λευκιμμιώτισσα και Λευκιμμιώτης θα απαντούσε ότι ανήκει στη Λευκίμμη, ανήκει δηλαδή σε μας, που μεγαλώσαμε με αυτή, που την αγαπάμε, που τη χαιρόμαστε χειμώνα – καλοκαίρι, αλλά και στους επισκέπτες που τη γνώρισαν, την περπάτησαν, και την αγάπησαν κι αυτοί με τη σειρά τους.

Με λίγα λόγια, η Μπούκα, όπως και όλες οι ακτές και οι παραλίες, ανήκουν σε όλη την κοινωνία και όλοι έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση και στην απόλαυσή τους. Αν μας έλεγαν ότι μας καταργούν αυτό το δικαίωμα, ότι δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε στην παραλία, χωρίς να περνάμε από φράχτες και συρματοπλέγματα και χωρίς να πληρώνουμε, ότι οι βάρκες και τα καΐκια δεν θα μπορούν να περνάνε ελεύθερα το ποτάμι, ότι η Λευκίμμη δηλαδή θα αποκοπεί από τη θάλασσά της, σίγουρα θα τους απαντούσαμε ότι είναι τρελοί! Κι όμως σήμερα αυτό μας λένε! Η Μπούκα έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και βγαίνει στο σφυρί, μαζί με άλλες παραλίες και δημόσια ακίνητα της Κέρκυρας (Ίσσος, Ερημίτης, Ψυχιατρείο) αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.


Οι μνημονιακές κυβερνήσεις στην υπηρεσία των συμφερόντων του εγχώριου και του ξένου κεφαλαίου, αφού πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία, έκλεισαν νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια, κατάργησαν εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες, απαγόρευσαν απεργίες και διαδηλώσεις, έστειλαν στην ανεργία 1.500.000 ανθρώπους, τσάκισαν στα χαράτσια και τους φόρους τα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα χαρίζοντας ταυτόχρονα τα χρέη στο μεγάλο κεφάλαιο (τράπεζες, εφοπλιστές, καναλάρχες, εργολάβους) και προσφέροντας φορολογική ασυλία (λίστα Λαγκάρντ, φορολογικοί παράδεισοι για Offshore εταιρίες, κλπ).

Τώρα ξεπουλάνε ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, υποδομές) και φτάνουν στο σημείο να πουλήσουν ακόμα τις ακτές, τις παραλίες και τη θάλασσα την ίδια. Και όλα αυτά όχι γιατί χρωστάμε και πρέπει να μειώσουμε το χρέος μας, όπως έντεχνα μας λένε, αλλά στην πραγματικότητα για να περάσει ο δημόσιος πλούτος που ανήκει σε όλη την κοινωνία, στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ
Το τελευταίο παραμύθι που σερβίρει η κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που την στηρίζουν είναι αυτό της ανάπτυξης. Αλλά τί εννοούν αυτοί όταν μιλάνε για ανάπτυξη…; Εννοούν εργαζόμενους των 300 ευρώ, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, που θα είναι σκλάβοι του κάθε μεγαλοξενοδόχου και θα προσφέρουν υπηρεσίες σε λίγους πλούσιους τουρίστες, ενώ τα κέρδη αυτής της τουριστικής ανάπτυξης δεν θα πηγαίνουν στην τοπική οικονομία, αλλά θα τα καρπώνονται εξ ολοκλήρου οι ιδιοκτήτες των μεγάλων τουριστικών μονάδων.

Πρέπει πια να καταλάβουμε όλοι, ότι αν τα σχέδια τους υλοποιηθούν, δεν θα έχουμε πια ζωή στον τόπο μας.
Χωρίς δουλειά, χωρίς φύση, χωρίς αναπνοή, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ελευθερία, δεν ζει ο άνθρωπος.
Είναι θέμα ζωής και θανάτου να τους σταματήσουμε εδώ.
Να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, να πάρουμε πίσω ότι μας ανήκει.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου