Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η ενεργοποίηση στον πολιτισμό των μαθητών στο Δέσκειο Γυμνάσιο Πάργας…

…αποτέλεσμα της καλλιέργειας δράσεων συνεργασίας και πολιτισμού, των εκπαιδευτικών του σχολείου…

Μπορεί να έχει τυποποιηθεί η έκφραση ότι το σχολείο δεν μπορεί να αποτελεί στείρα μάθηση, ωστόσο στην πράξη είναι ακόμα πιο σημαντικό, να ενισχύεται η παραπάνω έκφραση με δράσεις στον πολιτισμό κάτι που συμβαίνει στο Δέσκειο γυμνάσιο Πάργας. Οι εκπαιδευτικοί του Δέσκειου Γυμνάσιου Πάργας καλλιεργούν δράσεις συνεργασίας και πολιτισμού των μαθητών.
Το πάθος και η επιμονή των μαθητών της Γ’ τάξης του Δέσκειου Γυμνασίου Πάργας με την σκηνοθετική καθοδήγηση του καθηγητή Γιάννη Σύρπα κατάφεραν πέρυσι στον πρώτο τους σταθμό να δώσουν θεατρική ζωή και ζωντάνια στην «Ελένη» του Ευριπίδη. H τραγωδία, που διδάσκεται κάθε χρόνο στα παιδιά της Γ’ γυμνασίου, διασκευάστηκε ως παρωδία από τον ίδιο τον καθηγητή. Απλά πέρυσι στο Γυμνάσιο Πάργας διδάχθηκε με έναν διαφορετικό τρόπο και με περισσότερους αποδέκτες, ολόκληρη δηλ. την τοπική κοινωνία της Πάργας.
Ο φετινός σταθμός ήταν κάπως διαφορετικός. Η φετινή Γ’ γυμνασίου με την σκηνοθετική καθοδήγηση των καθηγητών Γιάννη Σύρπα και Μαρίας Ρουμελιώτη πήρε τη σκυτάλη και συνέχισε με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη «Ο Μπαμπάς, ο Πόλεμος» και το ταξιδέψανε έξω από την Πάργα, στο Grosseto της Ιταλίας.
Στις 7 -10 Μαίου η θεατρική ομάδα του Δέσκειου Γυμνασίου Πάργας πήρε μέρος μαζί με άλλα 79 σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες στον ευρωπαϊκό θεατρικό διαγωνισμό Giorgio Gaber στο Grosseto με μια 30’ περίληψη του έργου του Ι. Καμπανέλη . Η συμβολή του διευθυντή του γυμνασίου κ. Σπύρου Νούση σε όλη αυτή την προσπάθεια υπήρξε πολύτιμη. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τα τραγούδια και των δύο έργων γράφτηκαν από τον καθηγητή του Δέσκειου Γυμνασίου Πάργας Τάσο Μακρογιαννόπουλο.  
Μετά την Ιταλία στις 3 Μάη έγινε η πρεμιέρα ολόκληρου του θεατρικού έργου στο Πνευματικό Κέντρο. Στις 9 Μάη ακολούθησε η δεύτερη παράσταση στον ίδιο χώρο. Οι παραστάσεις αυτές προκάλεσαν τόσο ευμενή σχόλια, που σίγουρα δίνουν το κίνητρο και για άλλες παραστάσεις με κορυφαία εκδήλωση στο κάστρο της Πάργας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου