Γιατί η Πάργα δεν τελειώνει στα τραπεζάκια της παραλίας.
Γιατί η Πάργα δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός.
Γιατί η Πάργα έχει χωριά, καλλιέργειες, προϊόντα.
Γιατί η Πάργα έχει ιστορία, παράδοση και πολιτισμό.
Γιατί η Πάργα είναι σε τόπο εξαίρετου φυσικού κάλλους με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Γιατί η Πάργα έχει μπροστά της τον ανοιχτό ορίζοντα …
Γιατί η Πάργα έχει ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες!

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Διεθνές Ψηφιακό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ιονίων Νήσων,

Πρόσφατα δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ένας νέος ετήσιος Πολιτιστικός θεσμός, το   
Διεθνές Ψηφιακό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ιονίων Νήσων
που διεθνώς θα είναι γνωστό σαν  
'Ionian International Digital Film Festival' 
με την συντομογραφία ‘IIDFF’ και που για πρώτη φορά θα γίνει φέτος  
από 15 εως 22 Σεπτεμβρίου στην Λευκάδα στον Δημοτικό Κινηματογράφο ‘ΑΠΟΛΛΩΝ

Ενα νέο ταξίδι μόλις ξεκίνησε με προορισμό το Ιόνιο. Απο φέτος το 2012 όλοι οι κινηματογραφιστές του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ταινίες τους και να συνδυάσουν τις προβολές των ταινιών τους με τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε ένα απο τα ομορφότερα νησιά του κόσμου, της Ελλάδας, του Ιονίου, την ΛΕΥΚΑΔΑ, που είναι το μόνο νησί που συνδέεται χερσαία με την ξηρά κάνοντας έτσι την πρόσβαση του επισκέπτη εύκολη, γρήγορη και οικονομική.

Το φεστιβάλ στοχεύει να δώσει βήμα στους νέους δημιουργούς, που δεν έχουν εύκολα την ευκαιρία να προβάλλουν τις ταινίες τους σε διεθνές επίπεδο, να προβάλλει τον νέο ψηφιακό κόσμο του κινημ/φου και να φέρει τους κινημ/φιστές σε επαφή τόσο μεταξύ τους όσο και με τον θεατή και τον κόσμο της 7ης τέχνης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη και προώθηση Πολιτιστικών και Τουριστικών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου, της χώρας μας και της Μεσογείου γενικότερα.

Ο φορέας που διοργανώνει το φεστιβάλ είναι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας ο οποίος πρόσφατα σύστησε για τον σκοπό αυτό ειδική οργανωτική επιτροπήπου θα αναλάβει την υλοποίηση του Φεστιβάλ.

 Την Ηλεκτρονική Διαχείρηση και οργάνωση του φεστιβάλ και την Καλλιεχνική του δ/νση την έχει η AVALON-Audiovisual Digital Productions/e-services (www.avalonproductions.gr) .

Το Οραμα του Φεστιβάλ είναι να γίνει το σημείο πολιτιστικής συνάντησης και ο κόμβος δικτύωσης όλων των κινηματογραφιστών του κόσμου.

Αποστολή του Φεστιβάλ είναι να προβάλλει όλες τις ταινίες, πουυποβάλλονται χωρίς να απορρίπτει καμμία, να προβάλλει και να δικτυώνει τους κινηματογραφιστές και τα έργα τους, να αναπτύσσει συνεργασίες με άλλα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και να βραβεύει όχι μόνο τις ταινίες αλλά και τους συντελεστές τους ανα κινηματογραφική ειδικότητα

 Το Φεστιβάλ μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει συμμετοχές ταινιών ντοκυμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους απο όλα τα μέρη του κόσμου ενώ την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν διακεκριμένοι άνθρωποι της ελληνικής και ξένης κινηματογραφικής τέχνης, της λογοτεχνίας και της δημοσιογραφίας.

Στα πλαίσια τόσο της προώθησης και υποστήριξης της διοργάνωσης του Φεστιβάλ όσο και της μεγαλύτερης δυνατής πρεσέλκυσης κινηματογραφιστών και επισκεπτών σε αυτό, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ σαν Χορηγός σε έναν ή περισσότερους απο τους 3 τομείς : Επικοινωνίας, Φιλοξενίας και Υποστήριξης.

Οι χορηγοί θα προβληθούν στον επίσημο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ και σε κάθε προωθητικό έντυπο ή άλλο υλικό της διοργάνωσης όπως π.χ αφίσα, πρόγ/μα προβολών, διαφημιστικό σπότ κλπ. 

Καλούμε τους ανθρώπους της νέας ψηφιακής εποχής της 7ης Τέχνης να έλθουν μαζί μας συνταξιδιώτες στο ταξίδι αυτό !

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο του φεστιβάλ www.iidff.gr και μπορείτε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική δ/νση : info@iidff.gr

Υποβολές Συμμετοχών  ΕΔΩ  μέχρι 31 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου